Ξεκινά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας

Ξεκινά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία. Αυτό ανακοινώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προχθές στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στη Σπάρτη, όπου μετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Λακωνίας, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και εκπρόσωποι από την διαχειρίστρια εταιρεία.

“Νιώθω εξαιρετική χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί και η τρίτη μονάδα που προέβλεπε ο σχεδιασμός της κεντρικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η Λακωνία να έχει πια τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα απορρίμματα των Δήμων της” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει και τη μελέτη για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη στη Σπάρτη, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά σταδιακά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα, της τρίτης και τελευταίας που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης και η οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Λακωνίας.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση των εκπροσώπων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, καθώς και για τα απορρίμματα που δε θα πρέπει να προωθούνται σε αυτή, ενώ τους γνωστοποιήθηκε και το πρόγραμμα της σταδιακής της λειτουργίας, ως προς τις ποσότητες που σε αυτή την αρχική φάση θα υποδέχεται η μονάδα της Σκάλας, οι εργαζόμενοι στην οποία θα προέρχονται κατά βάση από την περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι οι Δήμοι της Λακωνίας για περίπου ένα μήνα δε θα καταβάλουν αντίτιμο για τη διάθεση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα -αλλά και για το εναπομένον διάστημα που κάποιοι από τους λακωνικούς Δήμους θα εξυπηρετούνται στην Παλαιόχουνη, για την υποδοχή των οποίων σε αυτή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ευχαρίστησε το δήμαρχο Τρίπολης που επέδειξε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης προς Δήμους της Περιφέρειας που είχαν ανάγκη.