Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών του Δρόμου

Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών του Δρόμου

Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών του Δρόμου που διοργανώνει ο Μουσικοφιλολογικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Ο Ακρίτας», έπειτα από πρόταση του  Φώτη Κουτρουμπή.

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος του «Ακρίτα», Δημήτρης Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα και αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι πιστεύει πάρα πολύ στους μουσικούς του δρόμου, αφού τους θεωρεί πολύ σπουδαίους. Θα γίνονταν σπουδαίοι επαγγελματίες, σχολίασε, αλλά διαφέρουν επειδή δεν μπορούν να τιθασεύσουν αυτό το ταλέντο τους υπό οδηγίες μαέστρων. Θέλουν, όπως είπε, να εκφράζονται μόνοι τους, «κάνοντας μιαν έκρηξη των συναισθημάτων τους», με τον κ. Ηλιόπουλο να τους υποστηρίζει και να τους σέβεται, αφού είναι μουσικοί καταξιωμένοι και απίστευτης απόδοσης.

Στο Φεστιβάλ, που ξεκινά σήμερα, υπολογίζεται ότι θα είναι 25 και θα στηθούν από το Πανελλήνιο έως και το Κάστρο, με την επιτροπή που έχει οριστεί να περνά και να τους ακούει και να αξιολογεί, τελικά, τους 10 καλύτερους.

Αύριο δε, στις 8.00 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, θα γίνει η βράβευση των τριών καλύτερων, ενώ ένας θα βραβευτεί από το κοινό.

Θα έχει προηγηθεί συναυλία του Γιάννη Θωμόπουλου, που θα τραγουδήσει μαζί με την παιδική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του νέου αυτού θεσμού.
Π.Μπ.