Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση ετεροδημοτών της Δύναμης Δημιουργίας στην Αθήνα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση ετεροδημοτών της Δύναμης Δημιουργίας στην Αθήνα

Σε μία συγκέντρωση ετεροδημοτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πλήθος Μεσσηνίων που διαμένουν στην Αθήνα βρέθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, δίπλα στο Δήμαρχο Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Αθανασόπουλο.

Η θερμή υποδοχή τους, απόδειξη της αγάπης τους για τον τόπο καταγωγής τους και της εκτίμησης στο πρόσωπο του Δημάρχου, συγκίνησαν τον κ. Αθανασόπουλο, που επισήμανε το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους όλα αυτά τα χρόνια για το Δήμο Μεσσήνης και την ενεργή και αποτελεσματική συμμετοχή τους όπου χρειάστηκε.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους ετεροδημότες να συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα του αρωγοί και συμπαραστάτες και να συμβάλλουν με την εμπειρία τους προς αυτόν το σκοπό. Πρόσθεσε ότι «από το Δήμο μας προέρχονται σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, της δημόσιας διοίκησης και της νομικής, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της περιοχής μας».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στη διάρκεια της τετραετίας, στα υπό εκτέλεση έργα, στην εκπόνηση μελετών και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, καθώς και στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της 4ετίας, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή βάδισε στο δρόμο που είχε χαράξει, κατορθώνοντας να επιτύχει ολοκλήρωση έργων και παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε την έναρξη υλοποίησης της κατασκευής εξωτερικών και αγωγών δικτύων ακαθάρτων του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, ένα εμβληματικό έργο που θα προστατεύσει περιβαλλοντικά την περιοχή, θα δώσει ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.  Επίσης, δόθηκε έμφαση στο μεγάλο έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».

Στον τομέα του πολιτισμού μίλησε για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, την ενεργειακή αναβάθμιση του Μουσείου «Τάκης Κατσουλίδης» και τη μελέτη κατασκευής του νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο τεράστιο έργο που έχει γίνει στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, με κυριότερη την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης, στη δημιουργία χώρων αναψυχής όπως οι παιδικές χαρές του Πάρκου της Μεσσήνης, αλλά και 13 ακόμα, στην κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και στις παρεμβάσεις σε πολλά σχολικά κτήρια.

Μιλώντας για την αναβάθμιση της πόλης της Μεσσήνης, ο κ. Αθανασόπουλος στάθηκε στην υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στον επανακαθορισμό της περιοχής ΛΠ-3 του ΓΠΣ Μεσσήνης και στην πολεοδόμηση της Β’ κατοικίας στην Μπούκα και ΠΟΕ1 στο Μαυρομμάτι Παμίσου, ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή για να ενισχυθούν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική, τη στήριξη που παρέχεται στα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας, στις ενέργειες και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής για εμπέδωση ασφάλειας στους κατοίκους τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας, καθώς και στις προσπάθειες αναζήτησης λύσεων για την επιβράδυνση της δημογραφικής συρρίκνωσης.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της συμμετοχής και την ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευημερία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε πως «τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το μέλλον της περιοχής μας και δεν έχουμε δικαίωμα να γυρίσουμε πίσω στην αλαζονεία της ημιμάθειας, την τοξικότητα, τον ερασιτεχνισμό και τον αυτοθαυμασμό της ανυπαρξίας. Προχωράμε μπροστά δυνατά και δημιουργικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό. Δίνουμε τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη της δημιουργίας και της προοπτικής».

Στη διάρκεια της ομιλίας του πολλές φορές διακόπηκε από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ με το πέρας της οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να τον συγχαρούν και να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.