Άκης Κατρίτσης: «Έχετε οι Φιλιατρινοί και οι Φιλιατρινές καμία σχέση με ό,τι εκφράζει ο απερχόμενος δήμαρχος;»

Άκης Κατρίτσης: «Έχετε οι Φιλιατρινοί και οι Φιλιατρινές καμία σχέση με ό,τι εκφράζει ο απερχόμενος δήμαρχος;»

Αποχαιρέτησε τον Λεβεντάκη με μαντινάδα

«Έχετε εσείς, οι Φιλιατρινές και οι Φιλιατρινοί, καμία σχέση με ό,τι εκφράζει ο απερχόμενος δήμαρχος; Με το χέρι στην καρδιά, και το νου στα παιδιά σας, στη νέα γενιά, στο μέλλον, απαντήστε και ψηφίστε την Κυριακή!» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Άκης Κατρίτσης την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική του ομιλία στα Φιλιατρά, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που συμμερίζεται τις προγραμματικές αρχές και θέσεις του ιδίου και του συνδυασμού «Τριφυλία Ενωμένοι» για την πόλη και ευρύτερα την Τριφυλία.

«Την Κυριακή στην κάλπη σπάστε τη σιωπή. Στο παραβάν είστε μόνο εσείς και η συνείδησή σας. Μην τους φοβάστε. Μη φοβάστε. Εσείς έχετε τη δύναμη. Εσείς αποφασίζετε. Μην απεμπολήσετε το δικαίωμά σας στην ελπίδα, στην πρόοδο, την προκοπή. Μην υποθηκεύσετε το μέλλον των παιδιών σας. Μην τινάξετε στον αέρα το μέλλον της Τριφυλίας. Δεύτερη φορά Λεβεντάκης σημαίνει διάλυση των πάντων και για πάντα. Δεύτερη φορά Λεβεντάκης ισοδυναμεί με αυτοχειρία», επισήμανε σε άλλο σημείο ο κ. Κατρίτσης. «Περάσανε τέσσερα χρόνια και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την οδό Δεκατεσσάρων μέχρι τον Ιερό Ναό της Παναγίας, τον Ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου, το Ταρτάν του Σταδίου, τα Φίλτρα στις πηγές της Πλάτης, έργα-προίκα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», είπε.

«Αρκετοί από εσάς λένε ότι πρέπει να υποστηρίξουν τον τοπικό υποψήφιο, τον ντόπιο. Ο προηγούμενος δήμαρχος που άφησε έργα πάνω από 2 εκ. ευρώ για τα Φιλιατρά, ήτανε από τα Φιλιατρά, ναι ή όχι; Τι έργα αφήνει πίσω του για τα Φιλιατρά ο Φιλιατρινός δήμαρχος; Ποια είναι η προίκα που αφήνει για τον επόμενο δήμαρχο; Τίποτα» σημείωσε καταχειροκροτούμενος.

«Επαίρεται ότι αυτός μπόρεσε ό,τι δεν κατάφεραν οι άλλοι δήμαρχοι για 25 χρόνια. Ακυρώνει, ισοπεδώνει, σπιλώνει όλους τους προηγούμενους δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές. Ας μας υποδείξει ένα μεγάλο έργο που έχει οραματιστεί, έχει σχεδιάσει και το προωθεί για εγκρίσεις. Έστω την Αποχέτευση Λυμάτων της Αγίας Κυριακής ή το Βιολογικό της Χριστιανούπολης ή την αναβάθμιση του Βιολογικού Φιλιατρών. Δεν υπάρχει κανένα» σημείωσε, με τον κόσμο στην πλατεία και στα καταστήματα να συμφωνεί. «Για το Φλωρεντιανό σιντριβάνι, τέσσερα χρόνια μάλλιασε η γλώσσα του Τσαφαρά, του Καναλουπίτη, της Ζωής Πετροπούλου. Πρότεινε, φώναζε το Τοπικό Συμβούλιο και συλλογικότητες. Τέσσερα χρόνια ο κ. Λεβεντάκης αγνοούσε τους πάντες και τους λοιδορούσε. Τον έπιασε ο πόνος δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και έκανε απευθείας ανάθεση 26 χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτη. Και σήμερα μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου έκαναν εργασίες στο σιντριβάνι. Αυτή είναι η αγάπη του για την πόλη του. Θυμήθηκε ότι υπάρχει το σιντριβάνι τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές», τόνισε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Η Τριφυλία της νέας εποχής δεν έχει ανάγκη ασυνάρτητες κραυγές και ατάκες. Η Τριφυλία χρειάζεται σταθερότητα αλλά και σοβαρότητα. Θα αφήσετε να μπλέξει σε περιπέτειες;» και ανέφερε αναλυτικά τις προτεραιότητες για τη Δ.Ε. Φιλιατρών.

Σε άλλο σημείο είπε: «Κάνω μια έκκληση προς όλους και ειδικά προς τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Νίκα: Μην προχωρήσετε στη δημοπράτηση του έργου της πλατείας χωρίς διαβούλευση, όπως δεσμευτήκατε. Μην αγνοείτε τη βούληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διαβούλευση και συνεκτίμηση της εναλλακτικής πρότασης των κυρίαρχων οργάνων του Δήμου και της Περιφέρειας. Εγώ δεσμεύομαι: δε θα χαθεί η χρηματοδότηση. Τα λεφτά θα γίνουν έργα ανάπλασης της πόλης των Φιλιατρών έπειτα από από διαβούλευση και διάλογο».

Κλείνοντας και καταχειροκροτούμενος τόνισε: «Με την αποψινή συγκέντρωση φεύγει ο βραχνάς της παρακμής. Ανοίγει ο δρόμος της αναγέννησης της Τριφυλίας. Τον αποχαιρετώ με μια μαντινάδα, αυτή που του ταιριάζει: Άλλο το να ‘σαι αετός, κι άλλο να τον κάνεις. Άλλο το να θωρείς κορφές, κι άλλο να τις φτάνεις».