Χορήγηση νέων υποτροφιών σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Χορήγηση νέων υποτροφιών σε  φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Τη χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας», κατόπιν της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Νέοι υπότροφοι είναι 6 οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδος.

Από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί και θα χορηγηθούν μέχρι το τέλος του έτους συνολικά 104 υποτροφίες, ενώ συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 23 φοιτητές και φοιτήτριες. Το δε ποσό των υποτροφιών αυτών ξεπερνά το 1.100.000 ευρώ. Επιπλέον των υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 200 φοιτητές της Μεσσηνίας.

Από την πλευρά τους, ο σεβασμιώτατος πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς:

α) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, την κα Παναγιώτα Τσόπελα-Αποστολάκη για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους

β) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας

γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης

δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας

ε) τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας

στ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.