Διπλή “σφαλιάρα” στην Καλαμάτα από τα Χανιά

Διπλή “σφαλιάρα” στην Καλαμάτα από τα Χανιά

Κόντρα στις προσδοκίες όλα πήγαν στραβά για την Καλαμάτα στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με τα Χανιά στο Στάδιο της Παραλίας, με τους Κρητικούς να φεύγουν νικητές με 0-2.

Έτσι, αντί για να καταφέρει η τοπική μας ομάδα να μεγαλώσει το απόλυτο σερί 3×3 που κατείχε και να αποσπαστεί στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Super League 2, απέκτησε συγκάτοικο, σκορπίζοντας απογοήτευση στους περισσότερους από 2000 φιλάθλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Τη διαφορά έκανε το πέναλτι που υπέδειξε ο Μακεδόνας διαιτητής Παπαδόπουλος σε χέρι του Ραπόζο και μετέτρεψε σε γκολ ο Μάναλης στο 51’, ενώ στο 86’ ο Μάνος διαμόρφωσε με σουτ το 0-2, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την προσπάθεια της Καλαμάτα να απαντήσει.

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Κυριακής ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας, Περικλής Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι η Καλαμάτα ήταν πολύ καλύτερη, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ και χωρίς να απειληθεί, τα Χανιά βρέθηκαν, κόντρα στη ροή του αγώνα, να προηγούνται με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. «Σήμερα κάναμε μια στάση, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει κάτι την ομάδα μας. Θα συνεχίσουμε. Αυτό που μένει είναι η προσπάθεια που κάναμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού» πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει και πάλι εντός έδρας παιχνίδι. Για την 5η αγωνιστική η Καλαμάτα θα υποδεχθεί στο Στάδιο της Παραλίας την Ηλιούπολη (σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποια μέρα θα οριστεί) και ο σκοπός είναι φυσικά το …μάθημα της Κυριακής να γίνει αφορμή για επανεκκίνηση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αμανατίδης): Γιαννίκογλου, Ραπόζο, Αρίμπας (71′ λ.τρ. Κωστούλας), Παπατόλιος, Μπενίτεζ (66′ Κατάλντι), Βαλεριάνος, Ακόστα (66′ Γρίβας), Πασάς (86′ Καμπράλ), Μπαράλες, Τάτος, Άλβες (86′ Ρόβας).

ΧΑΝΙΑ (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς (59′ Τσέλιος), Σιλά (74′ Σερβιλάκης), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Λεμονής, Ντίας, Μπουρσέλης (59′ Κατσούρι), Μάναλης (71′ Μάνος), Μανουσάκης, Μούλερ (46′ Ελευθεριάδης).

Βράβευσε Λεωνίδα Δαμιανάκο
Σε μια κίνηση που τιμά και συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στο ημίχρονο του αγώνα η Καλαμάτα βράβευσε τον Λεωνίδα Δαμιανάκο, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μαύρης Θύελλας τη δεκαετία του ’70 (και) στην Α’ Εθνική, επί προεδρίας Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Στα κέρδη η οικογενειακή κερκίδα
Στον αγώνα με τα Χανιά η ΠΑΕ Καλαμάτα εγκαινίασε την οικογενειακή κερκίδα, με την παρουσία των μικρών παιδιών με τους συνοδούς τους να δημιουργούν από τις πιο όμορφες εικόνες του Σταδίου. «Ευχαριστούμε θερμά τον συνεργάτη μας TOYCITY για την υποστήριξη στο εγχείρημα της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ να γεμίσει το γήπεδο με μικρά παιδιά και οικογένειες!

Σας περιμένουμε και στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια μας, καθώς η δράση θα συνεχιστεί!», ανέφεραν οι υπεύθυνοι των «μελανολεύκων».

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός Β’-Παναθηναϊκός Β’      3-1

Ιωνικός–Τηλυκράτης Λευκάδας       1-0

Καλλιθέα-Γιούχτας  1-0

Ηλιούπολη-Διαγόρας Ρόδου     1-0

Καλαμάτα-Χανιά       0-2

Παναχαϊκή-Αιγάλεω 0-1

Η βαθμολογία

1. Καλαμάτα 9

2. Χανιά 9

3. Ιωνικός 7

4. Καλλιθέα 7

5. Ηλιούπολη 7

6. Γιούχτας 6

7. Διαγόρας Ρόδου 6

8. Παναθηναϊκός Β’ 3

9. Τηλυκράτης Λευκάδας 3

10. Αιγάλεω 3

11. Παναχαϊκή 1

12. Ολυμπιακός Β’ -5*

* Ο Ολυμπιακός Β’ είχε τιμωρηθεί με δύο αφαιρέσεις βαθμών (-5) από την περσινή σεζό

Η επόμενη αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’-Τηλυκράτης

Γιούχτας-Παναθηναϊκός Β’

Διαγόρας-Ιωνικός

Αιγάλεω-Καλλιθέα

Καλαμάτα-Ηλιούπολη

Χανιά-Παναχαϊκή