Ένας διαφορετικός Εισαγγελέας… μιλά στο «Θάρρος»

Ένας διαφορετικός Εισαγγελέας…  μιλά στο «Θάρρος»

Είναι μόλις 15 χρόνων, αλλά ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Καλαμάτας, καθώς έχει τραγουδήσει τόσο σε φεστιβάλ όσο και σε συναυλίες της πλατείας.

Σοβαρός, μετρημένος και γεμάτος όρεξη, μέσω των στίχων του περνά μηνύματα, μεταξύ άλλων, για την αγάπη, τον έρωτα, την οικογένεια και τον εκφοβισμό.

Ο λόγος για τον ράπερ Εισαγγελέα, κατά κόσμον Γιώργη Σεντεμέντε, τον οποίο το «Θάρρος» συνάντησε με αφορμή και το πρώτο του βίντεο κλιπ για το “La Familia”, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Καλαμάτα από την “White Pony Film”.

-Πώς προέκυψε το «Εισαγγελέας»;
Δεν έγινε τυχαία η επιλογή, γιατί οι αρετές αυτού του επαγγέλματος με εξιτάρουν. Δηλαδή, η αυστηρότητα και η δικαιοσύνη που επιδεικνύει είναι κάτι που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

-Το είδος της μουσικής σου;
Εγώ ακούω ραπ, τραπ, κρητικά τραγούδια και πολλές φορές ρεμπέτικα.

-Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου;
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξέρω τίποτα από μουσική. Εγώ αυτό που κάνω είναι να γράφω στίχους και να τους ερμηνεύω πάνω σε μελωδίες.

Αυτό ξεκίνησε για πλάκα και μετά είδα ότι μου άρεσε. Άρχισα να γράφω όλο και περισσότερο, να βελτιώνομαι και έτσι αποφάσισα να βάλω «ζωή» σε αυτούς τους στίχους, πάνω σε μελωδίες. Το δοκίμασα και κάπως έτσι το μικρόβιο μπήκε μέσα μου.

-Οι μελωδίες που λες από πού προέρχονται;
Τις αγοράζω από το youtube. Ακόμα δεν έχω βρει κάποιον παραγωγό κι αυτό είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί.

-Δεν είσαι μουσικός λοιπόν… Εσύ τι δηλώνεις;
Κάνω ραπ, γράφω στίχους και μετά τους ερμηνεύω πάνω στη μελωδία.

-Τι στίχους σού αρέσει να γράφεις;
Κυρίως γράφω για τα βιώματά μου, για αυτά που έχω ζήσει, για τις συναναστροφές μου με τους ανθρώπους γύρω μου, για αυτά που νιώθω, αλλά θεωρώ ότι το καλύτερο για να γράφει κάποιος καλλιτέχνης είναι ο έρωτας και η αγάπη.

Αφού κάθε φορά που γράφω για τα τελευταία, σκέφτομαι την κοπέλα που αγαπάω και φτερουγίζει η καρδιά μου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα.

-Τα συναισθήματα που μου λες έχουν χαθεί από τα παιδιά σήμερα;
Πιστεύω ότι υπάρχουν, ίσως να μη τα δείχνουν τόσο εύκολα, αλλά είμαι σίγουρος ότι στις καρδιές όλων των ανθρώπων υπάρχει αγάπη.

-Σε έχουμε δει να ανεβαίνεις σε σκηνές της πόλης με αρκετό κόσμο…
Η πρώτη μου συναυλία ήταν πέρυσι, όταν ο «Εισαγγελέας» είχε τρεις μήνες ζωής, στο Bandapart Recording και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο.

Είχα πολύ άγχος, θυμάμαι, αλλά θεωρώ ότι αυτή ήταν που μου έδωσε φτερά για να πάω σε συναυλίες ακόμα μεγαλύτερες και να τραγουδήσω καλύτερα.

-Επίσης σε είδαμε το καλοκαίρι σε συναυλία στην πλατεία της Καλαμάτας.
Ήταν η 10η που έδωσα. Κανονίστηκε με το Δήμο, είχε πολύ κόσμο και ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα. Τραγουδούσα για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο χώρο, αφού η πρώτη ήταν τα Χριστούγεννα, ενώ φέτος την 1η Σεπτεμβρίου.

Και τις δυο φορές η ενέργεια του κόσμου ήταν απίστευτη με πολλά μηνύματα αγάπης.

-Οι συνομήλικοί σου τι σου λένε για αυτό που κάνεις;
Λόγω του ραπ έχω δεχθεί και μηνύματα μίσους και ζήλειας, αλλά εγώ κρατάω τα καλά μηνύματα από άτομα που με υποστηρίζουν και λένε ότι οι στίχοι μου τους αγγίζουν. Θέλω να σημειώσω ότι και οι φίλοι μου είναι αυστηροί μαζί μου και τους έχω πάντα δίπλα μου.

-Το μεγαλύτερο όπλο προβολής σου είναι το youtube;
Γράφω τα τραγούδια, τα ηχογραφώ και στη συνέχεια τα ανεβάζω εκεί, ενώ σύντομα θα φτιάξω και το Spotify. Στο youtube έχω 21 τραγούδια, ενώ με το βίντεο κλιπ που ανέβηκε την Πέμπτη έφτασα τα 22.

-Μίλησέ μας για το βίντεο κλιπ…
Με τον Γιώργο Μπελόγιαννη φτιάξαμε το βίντεο κλιπ, με το τραγούδι να του αρέσει πάρα πολύ, όπως μου είπε, ενώ τα πλάνα που υπάρχουν είναι πάρα πολύ ωραία, όλα από την Καλαμάτα. Το συγκεκριμένο βίντεο κλιπ είναι το πρώτο μου μεγάλο βήμα. Το τραγούδι λέγεται “La Familia”, μιλάω για τους φίλους μου, για τα αδέρφια μου, για τις προσωπικές μου εμπειρίες και για όσους είναι στο πλευρό μου.

-Η οικογένειά σου τι σου λέει για όλο αυτό γενικότερα;
Με στηρίζουν όλοι τους, με διορθώνουν και, μάλιστα, είναι κι αυτοί αυστηροί με τη μουσική.

-Τα σχέδιά σου;
Θέλω το βίντεο κλιπ να πάει καλά, να το ακούσει ο κόσμος, να έρθουν καινούργιες συναυλίες και με νέα τραγούδια. Γενικότερα θέλω να τα πάω καλά και με το ποδόσφαιρο, καθώς είμαι μέλος της Μεικτής και αγωνίζομαι στον Πανθουριακό.

-Κάτι τελευταίο από σένα…
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι τα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους, να μην τα παρατούν, να πιστεύουν στον εαυτό, αλλά και στις ικανότητές τους και να δίνουν το 100% σε ό,τι κάνουν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση