Εγγραφές για το μοριοδοτούμενο πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός»

Εγγραφές για το μοριοδοτούμενο πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές του μοριοδοτούμενου προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός».

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην επαφή των εκπαιδευομένων με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την επίδραση στον πολιτισμό, και να τον προσεγγίσουν μέσα από ένα ευρύ, σύγχρονο, θεωρητικό, επιστημονικό και τεχνολογικό πλαίσιο.

Απευθύνεται, δε, σε εν ενεργεία επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της διαχείρισης και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επαγγελματίες κλάδων των θεωρητικών και θετικών επιστημών που επιθυμούν επιμόρφωση, και διερευνούν να συνδυάσουν το επάγγελμά τους με το χώρο του πολιτισμού. Προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς φοιτητές, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γνωρίσει τον ξεχωριστό, σύγχρονο κόσμο των Τεχνολογιών για τον Πολιτισμό.

Στο πρόγραμμα συμπράττουν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δήμος Καλαμάτας και το ΙΕΚ Ορίζων – Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ έχει διάρκεια 300 διδακτικές ώρες (30 εβδομάδες) και πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στο σύνδεσμο:

https://www.iek-orizon.gr/seminar/klimatiki-allagi-perivallon-politismos

Έναρξη: 6 Νοεμβρίου 2023

Επιστημονικός υπεύθυνος: Ζαχαριάς Νικόλαος, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.