Εντυπωσιακή έναρξη των «Ναυαρινείων» -Σήμερα η αναπαράσταση

Εντυπωσιακή έναρξη των «Ναυαρινείων» -Σήμερα η αναπαράσταση

Με επιτυχία έγινε προχθές η έναρξη των εκδηλώσεων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τον εορτασμό της 196ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη Ναυμαχία, υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ευσταθίας Πολυχρόνη (διευθύντρια), Αλέξανδρου Καρκατζούλη και Μαρίας-Μυρτούς Ευσταθίου, ενώ παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλου, ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, ο Λαογραφικός Όμιλος Χώρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.

Χθες Πέμπτη 19η Οκτώβριου 2023 στην Γιάλοβα της Πύλου, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με την πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης για τους θανόντες από θέρμες κατά την περίοδο 1828 – 1832, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Νηπιαγωγό Ελένη Κυριοπούλου.

Σήμερα η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο

-Μια σύμπλευση μουσικής, χορού και οπτικής τέχνης με την καλλιτεχνική ομάδα του Πέτρου Κούρτη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η καλλιτεχνική ομάδα του Πέτρου Κούρτη ετοιμάζεται να κατακλύσει σήμερα στις 8.00 το βράδυ τη σκηνή της εορταστικής εκδήλωσης της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.

Πρόκειται για μια σύμπλευση μουσικής, χορού και οπτικής τέχνης. Όλα ενωμένα μεταξύ τους από τον Πέτρο Κούρτη και την καλλιτεχνική ομάδα του, με το μοναδικό συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών στοιχείων, που σκοπεύουν να μεταφέρουν το κοινό στο χρόνο, να το βυθίσουν στην ιστορία και τα συναισθήματα που περιβάλλουν τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Αυτή η συνεργασία θα ενώσει τη σύγχρονη τέχνη με τις βαθιές παραδόσεις και την ιστορία της Πύλου, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο που θα σαγηνεύσει και θα ενθουσιάσει όλους όσοι θα παρευρεθούν.

Ο Πέτρος Κούρτης είναι ένας καλλιτέχνης γνωστός για την υπέρβαση των όρων της καλλιτεχνικής έκφρασης με σπουδαίες συνεργασίες και συμμετοχές σε μεγάλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Το έργο του καλύπτει τη καλλιτεχνική διεύθυνση και διαχείριση καλλιτεχνικών project που περιστρέφονται πάντα γύρω από ένα δημιουργικό άξονα, με κέντρο των άνθρωπο και τη συναισθηματική εμπειρία και έλξη. Συχνά στις δημιουργίες του συμπράττουν η μουσική, ο χορός, η εικόνα και το φως, δημιουργώντας εμπειρίες που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μαζί με την καλλιτεχνική του ομάδα έχουν λάβει πολλά βραβεία και επαίνους για τις καινοτόμες συνεισφορές τους στον κόσμο της τέχνης και της εκπαίδευσης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάρουμε μέρος, για ακόμα μια χρονιά, στην εορταστική εκδήλωση της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο», δήλωσε ο ίδιος σχετικά. «Πρόκειται για μια εκδήλωση με τεράστια ιστορική σημασία και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας θα αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν και θα εμπνεύσει το μέλλον» συμπλήρωσε.