Επιτυχής αντισεισμική άσκηση στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΟΑΚ Ν. Μεσσηνίας

Επιτυχής αντισεισμική άσκηση στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας  σε συνεργασία με την ΟΑΚ Ν. Μεσσηνίας

Σε αντισεισμική άσκηση, σε συνεργασία με την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) Ν. Μεσσηνίας, συμμετείχαν προχθές με επιτυχία οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η άσκηση είχε ως στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών για τη σωστή συμπεριφορά και αντιδράσεις κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, ενισχύοντας την ετοιμότητα να αντιμετωπίζουν πιθανές καταστάσεις κινδύνου.

Σε αυτή την επιτυχημένη πρωτοβουλία συνέβαλαν επίσης τα στελέχη της ΟΑΚ Ν. Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον Κώστα Βλαχονικολό, καθώς και τα μέλη Ιωάννα Χριστοπούλου, Δήμητρα Τσιάνη και Παναγιώτη Καρακατσάνη, καθώς η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης.

Στο τέλος, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση, παρουσίαση και ενημέρωση σχετικά με τον αντισεισμικό κίνδυνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από τα μέλη της ΟΑΚ Ν. Μεσσηνίας. Εκεί οι παρευρισκόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα το σεισμικό κίνδυνο και τις απαραίτητες ενέργειες για ασφαλή συμπεριφορά.