Γιώργος Αθανασόπουλος στο «Θ»: «Οι συνδημότες μας θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της αναπτυξιακής προοπτικής ή της στασιμότητας»

Γιώργος Αθανασόπουλος στο «Θ»: «Οι συνδημότες μας θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ  της αναπτυξιακής προοπτικής ή της στασιμότητας»

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους. Έτσι θα συνεχίσουμε. Καθημερινά κοντά στον πολίτη και το πρόβλημα. Γι’ αυτό ζητάμε από τους δημότες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε μας, προκειμένου να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας»…

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας», Γιώργος Αθανασόπουλος, απευθύνεται στους συνδημότες του, σημειώνοντας σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» πως όσα δεσμεύτηκαν κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά έγιναν πράξη.

Κατά τον κ. Αθανασόπουλο, «οι συνδημότες μας θα πρέπει να επιλέξουν αν θα συνεχίσουμε αυτή την αναπτυξιακή προοπτική που έχουμε δώσει στο Δήμο μας, με στόχο την ευημερία του τόπου, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στη στασιμότητα και την αδιαφάνεια».

-Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα της πρώτης σας θητείας;

Προσπαθήσαμε, και πιστεύω ότι πετύχαμε, να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα και να δρομολογήσουμε πολλά ακόμα. Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, η αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι βελτιώσεις του αγροτικού δικτύου επιβεβαιώνουν ότι υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα σε διάφορους τομείς.

Χαρακτηριστικά, σας αναφέρω:

-Επανακαθορίσαμε την περιοχή ΛΠ-3 του ΓΠΣ Μεσσήνης

-Προχωρούμε την Πολεοδόμηση Β’ Κατοικίας σε Μπούκα και ΠΟΕ1 στο Μαυρομμάτι Παμίσου

-Συμβάλλαμε στο ξεμπλοκάρισμα των δρόμων Μεσσήνης –Λάμπαινας και Τζάνε – Καλαμάκι

-Ολοκληρώνουμε την παράκαμψη Νεοχωρίου

-Υλοποιούμε τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στη Μεσσήνη

-Ολοκληρώνουμε διανοίξεις δρόμων

-Δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης

-Ανακατασκευάσαμε την παιδική χαρά του κεντρικού πάρκου Μεσσήνης και 13 ακόμα στην περιφέρεια

-Προχωράμε στην απαλλοτρίωση του Ο.Τ 157 για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου

-Εκπονούμε μελέτες Κατασκευής Δικτύων Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη Δ.Ε. Αίπειας

-Κλείσαμε το σκουπιδότοπο στα «Λιμενικά» και προωθούμε την πλήρη εξυγίανση του χώρου

-Προχωρούμε στην κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Ασπρόχωμα

-Ανανεώσαμε τα οχήματα καθαριότητας και αγοράσαμε 600 νέους κάδους απορριμμάτων

-Εγκαθιστούμε σύστημα τηλεμετρίας, αυτοματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας και ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης

-Κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αδριανή

-Αναβαθμίσαμε το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και ανακαινίσαμε το Κλειστό Γυμναστήριο

-Κατασκευάζουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Χατζή

-Κατασκευάσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

-Αναβαθμίσαμε το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου

-Αποπερατώνουμε το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

-Υλοποιούμε την κτηριακή αναβάθμιση του Μουσείου Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης»

-Συμμετέχουμε στην εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη

-Ενδυναμώσαμε το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

-Κατασκευάσαμε το 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης

-Επισκευάσαμε το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

-Ολοκληρώνουμε μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης των Δημοτικών Σχολείων Βαλύρας, 1ου και 3ου Μεσσήνης και του Γυμνασίου–Λυκείου Αριστομένη

-Καθιερώσαμε κοινωνικό συσσίτιο

-Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα με τοποθέτηση SEATRAC στις παραλίες Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα

-Δημιουργήσαμε ΚΔΑΠ στο Πεταλίδι

-Ολοκληρώνουμε την οικονομική εξυγίανση της ΚΕΑΔΗΜ, αναμένοντας από τη Δικαιοσύνη –στην οποία έχουμε προσφύγει- την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ύψους 93.000 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης και την κακοδιαχείριση που προκάλεσε απώλεια πόρων ύψους 205.000 ευρώ.

-Ο τουρισμός έχει περιθώρια ανάπτυξης στο Δήμο Μεσσήνης;

Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει μοναδικά φυσικά τοπία, παραλίες και πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ευφυές τουριστικό μοντέλο, που θα μας οδηγήσει στην ευημερία. Με τον επανακαθορισμό της περιοχής ΛΠ-3 του ΓΠΣ Μεσσήνης, διευκολύνουμε την ανάπτυξη επενδύσεων και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θα προωθήσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό και τις σχετικές δράσεις, αναζητώντας χρηματοδοτικό πλαίσιο για την αξιοποίηση ακινήτων, ειδικά στην ενδοχώρα.

-Βασικός πυλώνας ανάπτυξης για το Δήμο Μεσσήνης είναι ο αγροτικός τομέας. Πώς τον στηρίξατε;

Υλοποιούμε ήδη ένα τεράστιο πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 6 εκ. ευρώ. Δρομολογούμε την κατασκευή λιμνοδεξαμενής, ένα μεγάλο έργο υποδομής που θα καλύψει αρδευτικά τις καλλιέργειες των περιοχών Τρικόρφου, Κλήματος, Πολυλόφου και Μάνεση. Στηρίξαμε την επιμόρφωση των νέων αγροτών και θα διεκδικήσουμε κίνητρα και ευκαιρίες για εγκατάσταση νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η δημογραφική συρρίκνωση.

-Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το δίλημμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ψηφοφόρος πριν φτάσει στην κάλπη;

Οι συνδημότες μας θα πρέπει να επιλέξουν αν θα συνεχίσουμε αυτή την αναπτυξιακή προοπτική που έχουμε δώσει στο Δήμο μας, με στόχο την ευημερία του τόπου, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στη στασιμότητα και την αδιαφάνεια. Έχουμε μία διαφορετική αντίληψη για το πώς διαχειριζόμαστε τα κοινά. Έπειτα από αυτή τη θητεία, έχουμε δώσει δείγματα γραφής και μπορεί ο κόσμος να μας κρίνει για την αναπτυξιακή πορεία που έχουμε δώσει στον τόπο και παράλληλα να μας συγκρίνει με την προηγούμενη από εμάς Δημοτική Αρχή.

Φτάνοντας στην κάλπη, πρέπει ο ψηφοφόρος να έχει αξιολογήσει τους υποψηφίους για τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά τους.

Αποδείξαμε ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά έγιναν πράξη, με έργα που έχουν δοθεί σε χρήση και απολαμβάνουν οι συνδημότες μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους. Έτσι θα συνεχίσουμε. Καθημερινά κοντά στον πολίτη και το πρόβλημα. Γι’ αυτό ζητάμε από τους δημότες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε μας, ώστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.