Καλαμάτα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Καλαμάτα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν απόψε στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Συγκέντρωση ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή για τον πόλεμο ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ που έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Μεσσηνίας.

Κάνοντας σύνθημά τους το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» οι παρευρισκόμενοι στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας ένωσαν τις φωνές τους διεκδικώντας να σταματήσει κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της χώρας με το κράτος του Ισραήλ, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την επιστροφή της φρεγάτας «Ψαρά».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Χαλκιάς ο οποίος ανέγνωσε ποίημα του Παναγιώτη Μπελίτσου, ενώ κλείνοντας με σηκωμένη γροθιά φώναξε «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι». Ακολούθως η Λυδία Άιζενμπαχ, Παλαιστίνια δεύτερης γενιάς, απηύθυνε μήνυμα με τίτλο «Αν η Μεσσηνία ήταν Παλαιστίνη», ενώ μήνυμα απηύθυνε και ο Σεντάν, εξίσου Παλαιστίνιος δεύτερης γενιάς που ζει στην Καλαμάτα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Αν κάποιος έβλεπε αυτές τις μέρες τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε τώρα, και οι Παλαιστίνιοι είναι ανθρωπόμορφα τέρατα που έχουν το νου τους μόνο στον πόλεμο».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερο κύμα προπαγάνδας τα τελευταία χρόνια, αφού προσπαθούν να βαφτίσουν το θύμα ως θύτη για να αθωώσουν το Ισραήλ». Διερωτήθηκε δε, για το εάν είναι τρομοκράτης κάποιος που θέλει την πατρίδα του και γη για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι όλη αυτή η επίθεση από πλευράς του Ισραήλ δε θα είχε γίνει εάν δεν υπήρχαν στο πλάι τους οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Κλείνοντας ο κ. Οικονομάκος έκανε λόγο για απαράδεκτες κινήσεις υπουργών του κυβερνώντος κόμματος επίδειξης φιλίας με το Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη» και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις του πολέμου. Σημείωσε τέλος, ότι και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Η συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, τα Σωματεία της Μεσσηνίας, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Χρ.Μ.