Κανένα θανατηφόρο ατύχημα το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία

Κανένα θανατηφόρο ατύχημα  το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία

Χωρίς θανατηφόρο τροχαίο για τη Μεσσηνία έκλεισε ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα όλης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 26 τροχαία με 32 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα, τρία θανατηφόρα τροχαία με τρεις νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με δύο σοβαρά τραυματίες και 22 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 27 ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις
Αντίστοιχα στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ενώ σημειώθηκαν ένα σοβαρό τροχαίο με ένα σοβαρά τραυματία και επτά ελαφρά τροχαία ατυχήματα με δέκα τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 601 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.586 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 182 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.707 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.716 για υπερβολική ταχύτητα, 294 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 289 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 162 για ΚΤΕΟ, 68 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 53 για παραβίαση σηματοδότη, 48 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 45 για αντικανονικό προσπέρασμα, 25 για αντικανονικούς ελιγμούς, 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Β.Β.