Κατασχέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας 25 κιλά χασίς και χιλιάδες φιαλίδια με αναβολικά

Κατασχέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας 25 κιλά χασίς και χιλιάδες φιαλίδια με αναβολικά

Πάνω από 25 κιλά κάνναβης και 2.980 φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στον Άγιο Δημήτριο της Αθήνας, ενώ συνελήφθησαν και δύο άτομα, με το ένα να είναι γυμναστής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και τα κατά περίπτωση αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών περί Τελωνειακού Κώδικα και Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από τη δράση τους υπολογίζεται ότι προσδοκούσαν κέρδη που θα έφταναν τα 200.000 ευρώ.

Διακίνηση
Έπειτα από πληροφορίες που είχαν συλλέξει, αλλά και παρακολούθηση των υπόπτων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετέβησαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα. Με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες σε μονοκατοικία και αποθήκη, καθώς και στα σπίτια των δύο δραστών, ηλικίας 59 και 60 ετών.

Από την πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2023 οι δύο άντρες δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας (τύπου “skunk”) σε περιοχές της Αττικής και, κυρίως, στον Άγιο Δημήτριο, το Νέο Κόσμο, την Παλλήνη και το Αιγάλεω.

Επιπλέον, ο 59χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αναβολικών ουσιών εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, καθώς είναι γυμναστής.

Εσωτερική καλλιέργεια
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν εσωτερικό χώρο σε οριοθετημένη μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο, τον οποίο διαμόρφωσαν κατάλληλα σε εργαστήριο εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, αποξήρανσης, επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης των παραγόμενων ποσοτήτων.

Προκειμένου, δε, να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες χρησιμοποιούσαν προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Για παράδειγμα ονόμαζαν τα φυτά «στήλες», το χασίς το αποκαλούσαν «σαλάτα», «χόρτο» ή «πράσινο», ενώ τη διακίνηση «κέρασμα» ή «καφέ».

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη δέκα άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις παραγόμενες ποσότητες χασίς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθορίζοντας τις συναντήσεις παράδοσης των ναρκωτικών και των αντίστοιχων χρηματικών ανταλλαγμάτων, είτε στις κατοικίες των δραστών είτε σε οδούς κοντά σε αυτές.

Χιλιάδες αναβολικά
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-72 φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου, τα οποία καλλιεργούνταν σε γλάστρες με χώμα, με τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, εξαερισμού και φωτισμού

-Πενήντα ποσότητες κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους 11.836 γραμμαρίων, διαχωρισμένες σε συσκευασίες από τρία γραμμάρια έως δύο κιλά, έτοιμες προς διακίνηση

-Ποσότητες κάνναβης (κλώνοι, φύλλα, φούντα), συνολικού  βάρους 14 κιλών

-Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 13,1 γραμμαρίων

-Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 32 γραμμαρίων

-Ποσότητα ημιεπεξεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων

-Ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 2.900 γραμμαρίων

-2.980 φιαλίδια αναβολικών ουσιών

-18 σύριγγες, προγεμισμένες με αναβολική ουσία

-Ένα περίστροφο

-Ένα αεροβόλο πιστόλι

-Ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου

-295 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

–Δύο ζυγαριές ακριβείας

-Δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων  πράξεων

-Το χρηματικό ποσό των 12.250 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  

-Ένας χειροκίνητος διαχωριστής κάνναβης, εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, λιπάσματα ριζοβολίας και ανάπτυξης των φυτών, αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη