«Ληστρικός τουρισμός» δραστών στα ΑΤΜ της Πελοποννήσου – Από Πεταλίδι σε Ανδραβίδα

«Ληστρικός τουρισμός»  δραστών στα ΑΤΜ της Πελοποννήσου – Από Πεταλίδι σε Ανδραβίδα

«Τουρ» στα ΑΤΜ της Πελοποννήσου και, μάλιστα, της Εθνικής Τράπεζας, κάνει ομάδα δραστών, τουλάχιστον τριών ατόμων, οι οποίοι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ξημερώματα της Τρίτης ανατίναξαν μηχάνημα στο Πεταλίδι και πήραν 246.000 ευρώ, ενώ χθες τα ξημερώματα ανατίναξαν μηχάνημα στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Ο τρόπος που έδρασαν, οι λευκές στολές που φορούσαν και στις δύο περιπτώσεις, το κάψιμο των κλεμμένων αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν, ακόμα και η ίδια ώρα που έκαναν τα δύο «χτυπήματα», οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται ακριβώς για τους ίδιους δράστες.

Ίδιος τρόπος
Από το χτύπημα στο Πεταλίδι οι δράστες έφυγαν με πλατιά χαμόγελα, αφού πήραν μαζί τους 246.000 ευρώ, αλλά μάλλον δεν έγινε το ίδιο στην Ανδραβίδα, απ’ όπου οι πληροφορίες λένε ότι δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Όπως και στο Πεταλίδι, οι δράστες ήταν τρεις και έφτασαν στην περιοχή του ΑΤΜ λίγο πριν από τις 3.30 τα ξημερώματα. Στόχος τους και στις δύο περιπτώσεις ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Οι τρεις ήταν ντυμένοι με λευκές στολές και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούν φακούς κεφαλής για να κινούνται πιο εύκολα, αλλά και οι κάμερες να μην καταγράφουν καθαρά.

Οργανωμένοι
Στην περίπτωση της Ανδραβίδας χθες χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο SUV Peugeot 3008. Τοποθέτησαν έναν πλαστικό κάδο σκουπιδιών μπροστά στην είσοδο του σούπερ μάρκετ που ήταν το ΑΤΜ και έπεσαν με το πίσω μέρος του SUV στον κάδο, για να γκρεμίσουν την πόρτα. Αμέσως μετά ανατίναξαν το ΑΤΜ.

Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα στην περιοχή του Τραγανού Ηλείας έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και στην περίπτωση του Πεταλιδίου.

Μόνη διαφορά ότι στην Ανδραβίδα μια σειρά από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους και το βίντεο έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Της Βίκυς Βετουλάκη