Με συγκέντρωση αγάπης, συμβολισμούς αλλά και ουσία τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με συγκέντρωση αγάπης, συμβολισμούς αλλά και ουσία τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ψήφισμα δέσμευσης του νέου δημάρχου Καλαμάτας για τα αδέσποτα

Ο κόσμος της υπάρχουσας σκληρής πραγματικότητας και ο ειρηνικός κόσμος που ονειρευόμαστε, όπου τα ζώα δε θα είναι αντικείμενο κακοποίησης και εκμετάλλευσης, αλλά θα αντιμετωπίζονται ως αδέλφια με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο φυσικό περιβάλλον, αναδείχθηκαν μέσα από την προχθεσινή συγκέντρωση αγάπης που διοργάνωσε στην πλατεία 23ης Μαρτίου ομάδα πολιτών σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων έγινε στην πόλη μας με πανό και πλακάτ, για την προστασία όχι μόνο των τετράποδων φίλων που μας κρατάνε συντροφιά, αλλά όλων των πλασμάτων που υποφέρουν στους δρόμους, στα εργαστήρια πειραμάτων, στους ζωολογικούς κήπους και πάνω απ’ όλα στη βιομηχανία της κτηνοτροφίας, όπου όχι μόνο ο τελικός σκοπός της σφαγής, αλλά όλη τους η ζωή αποτελεί μια κόλαση επί γης. Γι’ αυτό και αποδόθηκε συμβολικά φόρος τιμής για τα εκατοντάδες χιλιάδες ζώα που χάθηκαν με φρικτό τρόπο στις πρόσφατες πλημμύρες της Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι καρτέλες με τις σκληρές ιστορίες μερικών από τα αδέσποτα που έχουν περισυλλεχθεί στην περιοχή μας.

Η προχθεσινή συγκέντρωση δεν είχε, όμως, μόνο συμβολισμούς, αλλά και δυναμισμό και ουσία, με την έκδοση και ανάγνωση ενός ψηφίσματος με συγκεκριμένα αιτήματα. Υπογράφεται από πολίτες και απευθύνεται στους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας, οι οποίοι καλούνται να δεσμευθούν για την ευζωία των αδέσποτων του Δήμου, μέσα από τις παρακάτω ενέργειες:

«-Διπλασιασμό κονδυλίων για τροφές, εμβολιασμό, περισυλλογή, στειρώσεις και περίθαλψη που θα αφορά σκύλους και γάτες

-Δημοτικό κτηνιατρείο με 3 κτηνιάτρους σε βάρδιες, οι οποίοι θα καλύπτουν επείγοντα περιστατικά και θα πραγματοποιούν στειρώσεις και σήμανση σε οικόσιτα ζώα ιδιοκτησίας συμπολιτών μας που φέρουν χαμηλό εισόδημα. Σας γνωρίζουμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων είναι από γέννες δεσποζόμενων ζώων

-Μηδενισμό ή σημαντική έκπτωση δημοτικών τελών σε όποιον πολίτη υιοθετεί αδέσποτο από τον Δήμο ή το Φιλοζωικό Σύλλογο

-Εκστρατεία ενημέρωσης για τις υποχρεώσεις των πολιτών προς τα ζώα.

Ο Δήμος πρότυπο που οραματίζεστε είναι απαραίτητο να φροντίζει τα ζωντανά πλάσματα που περιφέρονται σε αυτόν. Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι δείκτης πολιτισμού» καταλήγει το ψήφισμα, που αναμένει απαντήσεις από τους υποψηφίους και υλοποίηση από το νέο δήμαρχο…
Χ.Ε.