Νέα ιντερνετική απάτη με δήθεν «ξεχασμένα» ταχυδρομικά δέματα που πωλούνται 2 ευρώ

Νέα ιντερνετική απάτη με δήθεν «ξεχασμένα» ταχυδρομικά δέματα που πωλούνται 2 ευρώ

Μια νέα απάτη, με δήθεν ξεχασμένα πακέτα στα ταχυδρομεία, είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Απατεώνες υποδύονται ότι είναι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ και μέσω σελίδας που έχουν φτιάξει στο Facebook, ισχυρίζονται ότι πουλάνε δέματα που έχουν ξεχαστεί και έχουν μείνει παρατημένα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έναντι 2 ευρώ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται αναρτήσεις για υποτιθέμενα ξεχασμένα δέματα γεμάτα με τάμπλετ, μηχανές καφέ, τσάντες και πιστολάκια, που δήθεν πουλούν τα ΕΛΤΑ έναντι 2 ευρώ σε όποιον τυχερό προλάβει να δώσει τα στοιχεία της κάρτας του!

«Εκπληκτικά δώρα»
Η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook έχει οικειοποιηθεί το όνομα των ΕΛΤΑ, χωρίς φυσικά να έχει καμία σχέση με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ή να παραπέμπει σε επίσημο σάιτ.

Οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από το λογαριασμό στο Facebook ψαρεύουν ανυποψίαστους πολίτες με δέλεαρ τα… «χιλιάδες ξεχασμένα δέματα που παραμένουν χωρίς ιδιοκτήτη στα ταχυδρομεία».

Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτή η απάτη, γράφουν στις αναρτήσεις στις σελίδες τους στο Facebook ότι «σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς η εταιρεία ΕΛΤΑ Hellenic Post πρέπει να απορρίπτει τα ανείσπρακτα δέματα μια φορά το χρόνο. Ωστόσο, προσφέρει τη δυνατότητα να λάβετε τυχαία δέματα μόνο με 2,00 ευρώ. Μέσα σε αυτά τα δέματα, μπορείτε να ανακαλύψετε εκπληκτικά αντικείμενα, από τάμπλετ και μηχανές καφέ μέχρι βιβλία και τσάντες».

Ζητούν λογαριασμό
Οι απατεώνες ζητούν σε όποιον επικοινωνήσει μαζί τους τον τραπεζικό λογαριασμό και τους κωδικούς του για να γίνει η πώληση και, φυσικά, όποιος αφελής τα δώσει, χάνει τα λεφτά του.

Στην Ελλάδα, η απάτη με το «ξεχασμένο δέμα» πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2023, με τα ΕΛΤΑ να έχουν κινηθεί νομικά, αλλά όταν καταφέρνουν να κλείσουν τη μία σελίδα, εμφανίζονται άλλα δέκα…

Καθημερινά το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών των Ελληνικών Ταχυδρομείων δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που θέλουν να εξακριβώσουν εάν η ιστορία με τα χαμένα δέματα πρόκειται για απάτη.