Π. Νίκας: «Δε νικήθηκα σε όποια εκλογική μάχη κι αν συμμετείχα»

Π. Νίκας: «Δε νικήθηκα σε όποια  εκλογική μάχη κι αν συμμετείχα»

Με έργα που καθυστερούν (εδώ και χρόνια βέβαια), υπουργούς που τον ξέχασαν, αλλά και το αήττητο των εκλογικών μαχών που έχει δώσει, πλαισιώθηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, και για την οποία ως αντικείμενο είχε ανακοινωθεί η υπογραφή συμβάσεων έργων.

Μεταξύ άλλων, αλλά και ερωτήσεων που δέχτηκε, είπε ότι η Περιφέρεια δεν ξεκινά να υφίσταται από 1/1/2024, αλλά έχει και παρελθόν, ότι παραμένει Νέα Δημοκρατία και, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα ψηφίσει τον Δημήτρη Πτωχό, καθώς είναι υποψήφιοι συνεργάτες του που εκτιμά.

«Δεν του τα ’παν καλά»
Ο κ. Νίκας ξεκίνησε τη συνέντευξη χθες, λέγοντας ότι η Περιφέρεια λειτουργεί και δε θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η του έτους που αλλάζει η Περιφερειακή Αρχή, με τον ίδιο να είναι καθημερινά στο γραφείο και οι υπάλληλοι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπογραφή συμβάσεων για τρία έργα: Το πρώτο αφορά παρεμβάσεις στο σκοπευτήριο Γαργαλιάνων με προϋπολογισμό 28.400 ευρώ, το δεύτερο τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο του Πλατέος με προϋπολογισμό 73.700 ευρώ και τρίτο την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού, ο οποίος είχε καταστραφεί από τους σεισμούς το 2011, με προϋπολογισμό 72.860 ευρώ.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία τονίζοντας ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Εγώ ήμουνα αμέτοχος και ουδέτερος στη συγκεκριμένη διαδικασία», πρόσθεσε και συνέχισε δίνοντας απάντηση στον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, για έργα της Μεσσηνίας κατά την επίσκεψή του σε Πύλο και Γαργαλιάνους, διότι- όπως είπε- «μάλλον δεν ήταν επαρκώς πληροφορημένος για το τι κάνει η Περιφέρεια στη συγκεκριμένη περιοχή».

«Δεν αλλάζω πολιτικό χώρο»
Σε ερώτηση που δέχτηκε για το πώς αισθάνεται έπειτα από 30 χρόνια να μη συμμετέχει στις εκλογές, απάντησε: «Αισθάνομαι παράξενα, αλλά καλά, γιατί έχω συνείδηση ότι οι κύκλοι στους ανθρώπους τελειώνουν. Ο υπάλληλος τελειώνει με τη σύνταξή του, ο αιρετός όταν τελειώνει η θητεία του ή χάσει τις εκλογές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευγνώμων προς το μεσσηνιακό και τον πελοποννησιακό λαό. Δεν ηττήθηκα ποτέ. Πάντα ήμουν νικητής στις εκλογές και ποτέ δε χρησιμοποίησα μεθόδους οι οποίες συνδέονταν με το σκόρπισμα των χρημάτων. Πολύ δύσκολα ήταν η φωτογραφία μου σε εφημερίδες και με πολύ φειδώ χρησιμοποιούσα όσα χρήματα είχα (ποτέ δεν είχα πολλά) μαζί με τους συνεργάτες μου για την προβολή μας. Εγώ πήγα το 2022 στον πρωθυπουργό και είπα ότι δε θέλω να είμαι υποψήφιος υπό τέτοιες συνθήκες. Εγώ δε θα παραδώσω κατά τον τρόπο που δε μου παρέδωσαν. Και βρήκα μία πόρτα ανοιχτή και μπήκα. Θα είναι δημοκρατική η διαδικασία της παράδοσης, όποιος και αν εκλεγεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ακόμα αισθάνεται ότι είναι Νέα Δημοκρατία έπειτα από αυτά που λέει ότι τον έχουν στενοχωρήσει, απάντησε: «Κατέβηκε ένας υπουργός και είπε, ότι όποιος δεν κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή, δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Εγώ δε λέω τι επιλογή θα κάνω, γιατί οι συνεργάτες μου δεν μπορώ να φανταστώ να μη εκλεγούν. Εγώ στο ιδεολογικό χώρο είμαι 50 χρόνια και ο υπουργός με δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο είπε ότι δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Εγώ δεν αλλάζω πολιτικούς χώρους. Και τι να πω; Ότι είμαι αριστερός, αφού δεν είμαι. Είμαι στο συγκεκριμένο χώρο. Προφανώς για τις εκλογές αυτές, όπως έγιναν και το τι έγινε, θα μιλήσουμε και μετά τις εκλογές. Και με ενοχλεί πάρα πολύ να λένε “περιφερειάρχης που συνεργάζεται με την κυβέρνηση”. Φαντάζομαι, δεν εννοούν εμένα. Ο περιφερειάρχης δεν είναι υπάλληλος της κυβέρνησης. Να διορίσουν στις 13 Περιφέρειες για να είναι οι δικοί τους άνθρωποι», κατέληξε λέγοντας πως και ο ίδιος, αν δεν είχε τη στήριξη τη Β΄ Κυριακή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, δε θα εκλεγόταν.

Της Βίκυς Βετουλάκη