Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη

Η 83η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, εορτάστηκε σήμερα Σάββατο με κάθε επισημότητα και τιμή στη Μεσσήνη, με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Μεσσήνης Αικατερίνη Καραγεώργη.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε πως η φετινή επέτειος, έρχεται να μας θυμίσει την αναντικατάστατη αξία της ζωής και της ύπαρξής μας και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές.

Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940, προέτρεψε όλους να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να εντείνουν τον αγώνα τους για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων σμήναρχο ιπτάμενο Νεκτάριο Ανδρούτσο, τον εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας Διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργο Χαραλαμπάκη, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος σημαιοφόρο Παναγιώτη Περιβολάρη, τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος πυραγό Ιωάννη Κυρίτση, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση, από μαθητές όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσήνης και από αντιπροσωπείες του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης», της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στην οδό Πολυτεχνείου, παρουσία των Αρχών του τόπου.