Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα οι Γαργαλιάνοι τίμησαν προχθές και χθες τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη!

Το απόγευμα της Δευτέρας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, στον οποίο συμμετείχαν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Ακολούθησε λιτανεία συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητριών και μαθητών, καθώς και πιστών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην πλατεία εψάλη δέηση.

Στις θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλη Αγγελόπουλο, τους αντιδημάρχους, Δημήτριο Στριμπάκο, Νικόλαο Φρούσο και Μαρία Παναγοπούλου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, την επικεφαλής δημοτικής παράταξης και υποψήφια δήμαρχο Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων και υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας, Άκη Κατρίτση, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Κουτσούλη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάση Πετρόπουλο με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπους Σ.Α. και πλήθος υποψηφίων και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου