Π. Νίκας: «Κάνω έκκληση να υπάρξει συνεννόηση για την πλατεία Φιλιατρών»

Π. Νίκας: «Κάνω έκκληση να υπάρξει  συνεννόηση για την πλατεία Φιλιατρών»

Εντολή να δοθεί η μελέτη σε Δήμο και φορείς για τα έργα που προβλέπονται να γίνουν στην πλατεία των Φιλιατρών δόθηκε μετά την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Επίσης, σημείωσε τα 3,3 εκατ. ευρώ του έργου δεν μπορούν να διατεθούν σε κανένα άλλο και είτε θα διατεθούν για την πλατεία των Φιλιατρών είτε θα χαθούν.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το θέμα αυτό, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού και τους όρους που θέτει η απόφαση. «Η μελέτη δόθηκε εντολή και έχει πάει ή πηγαίνει και στο Δήμο και στην Τοπική Κοινότητα Φιλιατρών, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία κατά τη φάση της κατασκευής. Το έργο θα στοιχίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, γιατί διαβάζω κάτι παράξενα πράγματα. Τα χρήματα είναι από συγκεκριμένο κωδικό για αυτό το έργο ανάπλασης. Δεν μπορεί να πάνε αλλού. Βεβαίως και υπάρχουν κι άλλες ανάγκες στα Φιλιατρά.

Κάνω έκκληση να φύγει το θέμα από αντιδικίες, προσωπικές, κομματικές και ό,τι άλλο, να υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση, ώστε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που διασφαλίστηκαν να πάνε στα Φιλιατρά», κατέληξε.