Πεταλίδι: Ανατίναξαν το ΑΤΜ και πήραν 243.000 ευρώ

Πεταλίδι: Ανατίναξαν το ΑΤΜ  και πήραν 243.000 ευρώ

Οργανωμένοι και καλά πληροφορημένοι ήταν οι ληστές των 243.480 ευρώ από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο Πεταλίδι, το οποίο ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό χθες τα ξημερώματα και μετά έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Καθώς το ΑΤΜ ήταν τοποθετημένο σε πρόσοψη αρτοποιείου, οι ληστές ζήτησαν από τους υπαλλήλους που εκείνη τη στιγμή εργάζονταν να βγουν και να πάνε στην πλατεία, το οποίο φυσικά και έκαναν.

Απομάκρυναν τους υπαλλήλους
Οι τρεις ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και φορώντας λευκές στολές, έφτασαν στο Πεταλίδι λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα με αυτοκίνητο το οποίο δεν έφερε πινακίδες.

Οι υπάλληλοί φούρνου που εκείνη τη στιγμή ήδη είχαν ξεκινήσει δουλειά στο αρτοποιείο, ούτε που φαντάζονταν τι θα επακολουθούσε.

Οι ληστές πήγαν στο φούρνο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία του Πεταλιδίου και φέροντας οπλισμό, ζήτησαν με ήρεμο τρόπο από τους υπαλλήλους να βγουν από το κατάστημα.

Ακολούθως, τους ενημέρωσαν ότι θα γίνει έκρηξη και τους ζήτησαν να σταθούν στην πλατεία για να μην κινδυνεύσει κανείς.

Καμένο το αυτοκίνητο
Στη συνέχεια οι ληστές τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτηρίου, όπου βρισκόταν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, εκρηκτικό μηχανισμό, το είδος του οποίου διερευνάται από τις Αρχές.

Η έκρηξη σήκωσε όλη την περιοχή στο πόδι, καταστρέφοντας ολοσχερώς το ΑΤΜ και προσκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Οι ληστές με γρήγορες κινήσεις πήραν τα χαρτονομίσματα και έφυγαν με το αυτοκίνητο που είχαν φτάσει. Συνολικά κατάφεραν να πάρουν 243.480 ευρώ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Λίγη ώρα αργότερα σε δύσβατο σημείο της περιοχής εντοπίσθηκε καμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, κάτι που σημαίνει πως είχαν προβλέψει τη διαφυγή τους με άλλο μεταφορικό μέσο.

Της Βίκυς Βετουλάκη