Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΗΝ εσπέραν της προχθές εις τους Γαργαλιάνους η Αγνή θυγάτηρ Κωνστ. Μπαμπίλη πάσχουσα εξ ανιάτου νοσήματος ηυτοκτόνησεν εντός της οικίας της βληθείσα δια του περιστρόφου του αδελφού της. Η ευρισκομένη εις το παράθυρον μήτηρ της σπεύσασα εις το άκουσμα του πυροβολισμού εύρεν αυτήν άπνουν και πλέουσαν εις το αίμα της. Η αυτοκτονήσασα ήτο μόλις εικοσαέτις.

-ΠΡΟ ημερών εις θέσιν «Μπουρνιά» των Καλαμών ο 18ετής Γεώργιος Ιω. Αλούπης πυροβολήσας δια του κυνηγετικού όπλου του πατρός του κατά τινός καθημένου επί δένδρου, εν των σκαγίων ετραυμάτισεν ελαφρώς εις την σιαγώνα τον όπισθεν του φράκτου του απέναντι κτήματος ευρισκόμενον ποιμένα Γεώργιον Μυλωνάν. Ο παθών ισχυρίσθη ότι εκτυπήθη εξ επίτηδες δια προηγουμένας αφορμάς. Εκ των ενεργηθεισών όμως ανακρίσεων προέκυψεν ότι ο παρουσιασθείς χθες αυθορμήτως δράστης ετραυμάτισε τον Μυλωνάν άνευ προθέσεως.

-ΤΟ Γεωργικόν Επιμελητήριον εδωρήσατο εις την Βιβλιοθήκην της Λαϊκής Σχολής 54 τομίδια γεωργικού περιεχομένου λίαν χρησιμότατα και ωφελιμώτατα δια πάντας.