Προεκλογικές αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Προεκλογικές αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Προεκλογικές αντεγκλήσεις σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς απάντησε σε όσα καταλογίζει σε βάρος της αντιπολίτευσης στις ομιλίες του ο δήμαρχος Τριφυλίας, καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής και υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Λεβεντάκη, αναφέροντας σε έντονο ύφος ότι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπαθούν να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στην αντιπολίτευση με ψέματα.

Ο κ. Τσαφαράς είπε ότι κατηγορήθηκαν ότι δεν ψήφισαν για Αθλητικό Κέντρο στην Κυπαρισσία: «Δεν υπήρχε Αθλητικό Κέντρο. Φέρατε αποδοχή χρηματοδότησης για 300.000 ευρώ και όχι για 1,3 εκ ευρώ που λέτε», προσθέτοντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. που ψήφισαν λέει να κατασκευαστεί στο χώρο Διοικητήριο και να γίνουν αλλού αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου προβλέπονται.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού, ανέφερε ότι κατηγορούν την αντιπολίτευση, αλλά δε λένε ότι στην Οικονομική Επιτροπή η συμπολίτευση αποφάσισε την εκχώρηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών για 12 χρόνια σε ιδιώτη, ενώ αντιπρότειναν τρόπο και ποτέ δεν είπαν να μη γίνει ενεργειακή αναβάθμιση.

Για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά, δήλωσε ότι «ελήφθη πλειοψηφική απόφαση, άρα δε φταίει η αντιπολίτευση, αλλά να πει τι έκανε η Δημοτική Αρχή».

Για τον πεζόδρομο Φιλιατρών, επίσης, είπε ότι ελήφθη απόφαση και να πει τι έκανε η Δημοτική Αρχή.

Για την πλατεία Φιλιατρών, παρατήρησε ότι αντέδρασαν στην αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής. «Η αντιπολίτευση φταίει που η Δεκατεσσάρων δεν έχει ολοκληρωθεί; Ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», σχολίασε. Και συνέχισε: «Η αντιπολίτευση φταίει που δεν έχει ολοκληρωθεί το ταρτάν και ο φωτισμός στο Στάδιο Φιλιατρών; Η αντιπολίτευση φταίει που δε λειτουργούν τα φίλτρα στην Πλάτη;».

Φανερά ενοχλημένος απάντησε σε αναφορές του κ. Λεβεντάκη για Φιλιατρινούς που βιοπορίζονται στην πόλη και τάχα δεν ψηφίζουν θέματα της πόλης, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι ένας από αυτούς που δραστηριοποιούνται στην πόλη χρόνια, ενώ είναι περήφανος για τις συνεργασίες του, τους συνεργάτες του και τη δουλειά του.

Θύμισε δε ότι ο ίδιος πρότεινε πράσινα σημεία για τα πλαστικά καλλιεργειών και ομόφωνα το Σώμα συμφώνησε, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα. Και ρώτησε: «Φταίει η αντιπολίτευση για την αγροτική οδοποιία που φωνάζουν παντού, για τον ΣΜΑ που δε βρέθηκε χώρος, για την πλατεία Γαργαλιάνων με την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής;». Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, επιχειρώντας να σχολιάσει και να απαντήσει, με τον κ. Τσαφαρά να του λέει ότι επί τέσσερα χρόνια υποτιμά το ρόλο του προέδρου του συμβουλίου.

Συνέχισε αναφέροντας πως «λέτε στα Φιλιατρά ότι ο Τσαφαράς δεν ψηφίζει για τις τουαλέτες στο Ειδικό κ.τ.λ. Πότε τα φέρατε; Βάλατε τον εργολάβο χωρίς σύμβαση και φταίει η αντιπολίτευση; Καμία ευθύνη δεν έχει η αντιπολίτευση. Γιατί ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα; Εμείς έχουμε και γνώση και συναίσθηση και υπηρετήσαμε την εντολή του λαού».

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, επέμεινε ότι φταίει η αντιπολίτευση και αναφέρθηκε στο θέμα του προϋπολογισμού που καθυστέρησε, με τον κ. Τσαφαρά να του απαντά ότι είναι δική τους ευθύνη ο προϋπολογισμός. Επίσης, ότι δικαιώθηκαν στο θέμα της πλατείας Γαργαλιάνων και η Δημοτική Αρχή δεν έχει πάει στο συμβούλιο τροποποίηση για να βγουν εκτός οι ίδιοι πόροι όπως είχε δεσμευτεί, προσθέτοντας ότι και για την ΠΕ3 Κυπαρισσίας η ευθύνη είναι της Δημοτικής Αρχής, γιατί ένα χρόνο δεν είχε κάνει τίποτα. Η δε αντιπολίτευση παρενέβη και για παράταση και για να μη χαθεί η χρηματοδότηση.

Ο Σαράντος Κουκούμης ανέφερε πως αυτό δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και των κανόνων που δεν ακολουθούνται, προσθέτοντας ότι έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή, αλλά και οι άλλες παρατάξεις, που δεν ασχολήθηκαν με σοβαρά ζητήματα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου