Προφυλακίσθηκαν και οι 4 συλληφθέντες για τη διακίνηση κοκαΐνης

Προφυλακίσθηκαν και οι 4  συλληφθέντες για τη διακίνηση κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το βράδυ οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Τετάρτη στην Καλαμάτα.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι στον Ανακριτή και οι απολογίες τους διήρκεσαν πάρα πολλές ώρες. Λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και οι τέσσερις προφυλακίσθηκαν.

Οι δράστες συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μαζί με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ένας 53χρονος, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ, ο οποίος, σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχε αναλάβει το συντονισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών εντός του καταστήματος.

Επίσης, προφυλακίσθηκαν ένας 44χρονος και ένας 41χρονος, υπάλληλοι του ίντερνετ καφέ, που κατηγορούνται ότι είχαν αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών και ένας ακόμα 44χρονος, που από κοινού με τον 53χρονο αρχηγό κατηγορείται ότι είχε αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν στο κατάστημα.

Τα δε ναρκωτικά έκρυβαν σε αγροτική περιοχή στο δρόμο προς τη Δήμιοβα, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις πρώτοι κατά τη μεταφορά. Συνολικά οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 1,7 κιλά κοκαΐνης.

Μάλιστα, κατά την αστυνομική επιχείρηση ο 53χρονος προσπάθησε να διαφύγει και τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό, ενώ προσπάθησε να τραυματίσει άλλους δύο, αλλά οι υπόλοιποι τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου που επέβαινε.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.