Ρέματα: Ωρολογιακές βόμβες… μέσα στην Καλαμάτα Ρίζος και Καλαμίτσι

Ρέματα: Ωρολογιακές βόμβες… μέσα στην Καλαμάτα Ρίζος και Καλαμίτσι

Για ρέματα που θέλουν άμεσα παρέμβαση, τόσο στη Βαλύρα όσο και στη Βέργα, γράψαμε χθες, καθώς είναι «πνιγμένα» από βλάστηση και αντικείμενα, κάτι που τα καθιστά άκρως επικίνδυνα.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το ρεπορτάζ, αναγνώστες επικοινώνησαν με το «Θάρρος» και μας ζήτησαν να επισκεφτούμε δύο από τα ρέματα που υπάρχουν στην πόλη της Καλαμάτας και χρειάζεται το συντομότερο να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού. Οι ίδιοι αισθάνονται ανασφάλεια, μιας και στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Ειδικότερα, μας ανέφεραν τα ρέματα Ρίζος και Καλαμίτσι.

Το πρώτο ξεκινά βόρεια της οδού Παπαφλέσσα. Σε αρκετά σημεία εγκιβωτίζεται, με το μεγαλύτερο ανοιχτό τμήμα του ανάμεσα σε σπίτια να είναι παράλληλα της οδού Κεφαλέα. Εγκιβωτίζεται δε ξανά στο ύψος της οδού Κρήτης.

Το δεύτερο ρέμα, που είναι μεγαλύτερο και έχει πάντα νερό, είναι το Καλαμίτσι. Αυτό ξεκινά στο ύψος της Παναγίτσας, περνά κάτω από τον Περιμετρικό και εγκιβωτίζεται στο ύψος της οδού Λήδας.

Το συγκεκριμένο είναι εξαφανισμένο μέσα στα καλάμια και τη βλάστηση, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό αν κάποιος σταθεί στον περιμετρικό και κοιτάξει κάτω.

Εμείς να τονίσουμε, τέλος, ότι και τα δύο ρέματα είχαν βουλώσει στις μεγάλες πλημμύρες που είχαν πλήξει την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα πάντα γύρω τους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση