ΣΔΥ Μεσσηνίας: Χαμόγελα, ευχαριστίες και νέα σχέδια με ορμητήριο τα νέα γραφεία

ΣΔΥ Μεσσηνίας: Χαμόγελα, ευχαριστίες και νέα σχέδια με ορμητήριο τα νέα γραφεία

Η Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, οπότε πραγματοποιήθηκαν ο αγιασμός και τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του ΣΔΥ Μεσσηνίας, δεν ήταν μόνο ημέρας γιορτής, αλλά και μνήμης, όπως τόνισε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης η Όλγα Ρεϊτζοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την απώλεια του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος, αλλά και πρόεδρος του ΣΔΥΜ.

Ο νυν πρόεδρος Χρήστος Μπένος αναφέρθηκε στη δυναμική του συλλόγου και την αγάπη του κόσμου, που εδώ και 38 χρόνια, από το 1985, μεγαλώνουν το κύμα του μαζικού αθλητισμού, με αποκορύφωμα τον φετινό Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που προσέλκυσε 2.150 συμμετέχοντες.

Ο αγώνας είναι σημείο αναφοράς και η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πόλη πρότυπο, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ακόμη, εκτός από τα αθλητικά οφέλη της άθλησης και τις κοινωνικές δράσεις που προωθεί ο ΣΔΥΜ, προάγοντας την αλληλεγγύη και την εξωστρέφεια.

Στους άμεσους στόχους, μετέφερε ακόμη ο κ. Μπένος, είναι η ίδρυση τράπεζας αίματος. Επίσης, τόνισε πόσο σημαντική είναι η διεθνής πιστοποίηση της διαδρομής του ανοιξιάτικου αγώνα της πόλης μας, που σφράγισε την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του.

Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ ευχαρίστησε τους πολυάριθμους παραβρισκόμενους, που ήταν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Δήμο Καλαμάτας, Μεσσήνης και την Περιφέρεια, μέλη, φίλοι και υποστηρικτές-χορηγοί, εκπρόσωποι φιλικών σωματείων και φορέων.

Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε διαχρονικά τα προεδρεία του ΣΔΥΜ και τα μέλη του υπάρχοντος ΔΣ (Μπένος Χρήστος Διαμαντόπουλος Θεόδωρος Καμπάς Παναγιώτης Αλεξόπουλος Ευθύμιος Ευτυχιακος Λεωνίδας Βέβες Γεώργιος Ρεϊτζοπούλου Όλγα Πουλοπούλου Γεωργία και Μησιάρη Λίτσα), τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης, φορείς, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση. Εμφατικά ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, ενώ την ευκαιρία για έναν σύντομο λόγο είχε ο Δημήτρης Γιαννέας, που προσφέρει από το 2010 στον Αγώνα της Καλαμάτας και σε άλλες διοργανώσεις.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ δικαιωματικά ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο και προσωπικά στο Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος στηρίζει αμέριστα τις διοργανώσεις του ΣΔΥΜ και έδωσε ιδανική λύση στο στεγαστικό ζήτημα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, παραχωρώντας τον οικίσκο 31 στο Ανατολικό Κέντρο.

Για αυτό το λόγο και ο πρόεδρος Χρήστος Μπένος, τίμησε με πλακέτα τον κ. Βασιλόπουλο. Μάλιστα ο δήμαρχος ήταν εκείνος που προέτρεψε για επίσημη καταμέτρηση τόσο του «Γύρου», όσο και του Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πόσο σημαντικό είναι το έργο του ΣΔΥΜ και πόσο δίκαιο ήταν το αίτημα για μόνιμη έδρα, με το κέρδος να είναι διπλό, καθώς τα νέα γραφεία αποτελούν έναν πόλο ζωής, αθλητισμού και πολιτισμού, που επιπλέον συνέβαλε στην αναβάθμιση της περιοχής.
Χ.Ε.