Στέφανος Κασσελάκης: Τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο θα υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό

Στέφανος Κασσελάκης: Τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο θα υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό

Ανοιχτό παραμένει το πότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στον Ελληνικό Στρατό για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Από τα 14 του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λείπει στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει.

Ο κ. Κασσελάκης ανήκει στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων Εξωτερικού, που μπορούν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μέχρι το 38o έτος της ηλικίας του, υπηρετώντας 20 ημέρες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της θητείας του.

Ο ίδιος φέρεται να έχει ζητήσει να παρουσιαστεί σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων της παραμεθορίου και να τοποθετηθεί στο πιο απομακρυσμένο φυλάκιο, όπως για παράδειγμα στη Ρω.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θέλει να υπηρετήσει στην επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή τον Νοέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του “Ελεύθερου Τύπου” την προηγούμενη εβδομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, στις 9 Νοεμβρίου, για να υπηρετήσει την 20ημερη θητεία του.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στον στρατό. Όπως είπε η δημοσιογράφος, το πιο πιθανό είναι να παρουσιαστεί στην ΕΣΣΟ τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο του 2024.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι “θα πάω σύντομα στρατό, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά”.
thetoc.gr