Στο Δήμο Τριφυλίας η μελέτη ανάπλασης της πλατείας στα Φιλιατρά

Στο Δήμο Τριφυλίας η μελέτη  ανάπλασης της πλατείας στα Φιλιατρά

Προωθήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τριφυλίας η εγκεκριμένη από το υπουργείο Πολιτισμού -και συγκεκριμένα την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου – μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά.

Η εν λόγω μελέτη προωθείται, επίσης, άμεσα προς την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Τοπική Κοινότητα Φιλιατρών, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

“Κάνω έκκληση να μη χαθούν για τα Φιλιατρά τα χρήματα αυτά, τα οποία μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο έργο” συνέχισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε πως η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας, η οποία θα έχει και την επίβλεψη, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠΟ, με πρόσφατη απόφαση της αποκεντρωμένης αρμόδιας υπηρεσίας του στην Πάτρα, προέβη στην “έγκριση της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όπως αυτή αποτυπώνεται και περιγράφεται στα σχέδια και στην τεχνική έκθεση της μελέτης, με τους εξής κάτωθι όρους:

Για τη συντήρηση και προστασία των σιντριβανιών θα πρέπει να κατατεθεί λεπτομερής μελέτη από εξειδικευμένο συντηρητή. Όσον αφορά στη μελέτη φωτισμού, η Υπηρεσία δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση, η οριστική θέση της θα διατυπωθεί αφού υλοποιηθεί το έργο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να δοθούν κατευθύνσεις για διορθώσεις”.