Τριφυλία: Ζημιές στην αγροτική παραγωγής από την κακοκαιρία

Τριφυλία: Ζημιές στην αγροτική παραγωγής από την κακοκαιρία

Έντονα ήταν τα προβλήματα στην Τριφυλία, όπου προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική παραγωγή και κυρίως στον ελαιόκαρπο, από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Οι παραγωγοί για ακόμη μια χρονιά είδαν το προϊόν τους να χάνεται λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή του.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα σε αρκετές περιοχές, καθώς πέρα από το χαλάζι είχαμε βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στην πόλη των Γαργαλιάνων όσο και στο οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος αμέσως μετά βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν, υπάρχουν μεγάλες ζημιές στη φυτική παραγωγή της περιοχής, ενώ έχουν έρθει ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ.

Επίσης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να τις δηλώσουν.