Ξεκινούν από την Πέμπτη οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν από την Πέμπτη  οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν και πάλι από το μεσημέρι της Πέμπτης οι πτήσεις της Olympic air από το αεροδρόμιο Καλαμάτας για τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, κατόπιν της συμφωνίας που έκαναν Aegean και ΤΕΜΕΣ, μετά το αδιέξοδο για τη συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε διακοπεί από τις 31 Αυγούστου, αφού ο διαγωνισμός δημόσιας υπηρεσίας που είχε πραγματοποιηθεί κρίθηκε άγονος δύο φορές. Έτσι από το Σεπτέμβριο έως τώρα δεν εκτελούνταν το εν λόγω δρομολόγιο.

Η Aegean, έπειτα από σχετική συμφωνία με τη ΤΕΜΕΣ για την υποστήριξη του δρομολογίου, προχωρά σε επανεκκίνηση των πτήσεων, «μοιράζοντας το βάρος» στήριξης του συγκεκριμένου δρομολογίου κατά τη χειμερινή περίοδο, για να καλύψουν το κενό, έως ότου ο σχετικός διαγωνισμός δημόσιας υπηρεσίας ολοκληρωθεί επιτυχώς από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η AEGEAN είχε ευχαριστήσει την ΤΕΜΕΣ για τη συνεργασία, προσβλέποντας στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παγιωθεί, το συντομότερο, η κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου υπό το καθεστώς της δημόσιας υπηρεσίας.

Οι πτήσεις Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα εκτελούνται κάθε Τρίτη απόγευμα και κάθε Πέμπτη και Σάββατο μεσημέρι.

Η δε συμφωνία υλοποίησης του δρομολογίου είναι μέχρι τέλος Μαρτίου.