Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος στο «Θ»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος στο «Θ»

«Με τολμηρές και κοστολογημένες αποφάσεις φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», Δημήτρης Βεργόπουλος, ξεδιπλώνει στο «Θ» τις απόψεις του για την πόλη, τις γειτονιές και τις Κοινότητες του αύριο, μέσα από ένα πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και φροντίδας για την καθημερινότητα των πολιτών.

-Γιατί αποφασίσατε να λάβετε μέρος εκ νέου στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Έχοντας μέχρι σήμερα διανύσει μία μακρά πορεία σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Καλαμάτας, έχω αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θεωρώ ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη στη λήψη αποφάσεων για την εξέλιξη του τόπου μας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας στην πορεία προς τη νέα δεκαετία του 2030.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η πολύχρονη και στενή συνεργασία μου με το σημερινό δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει το χάρισμα να συζητάει με τους συνεργάτες του τα προβλήματα της πόλης και είναι ανοιχτός σε σύγχρονες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις – λύσεις.

Αν προσθέσουμε ορισμένα ατομικά μου χαρακτηριστικά, όπως οι γνώσεις που διαθέτω, η ικανότητα, η τόλμη και το θάρρος για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, το μεράκι και η μεγάλη όρεξη για ουσιαστική δουλειά και προσφορά στο συνάνθρωπο, τότε θα μπορούσα με ασφάλεια να πω ότι όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν το σκεπτικό της απόφασής μου να λάβω εκ νέου μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

-Ο συνδυασμός με τον οποίο συμμετέχετε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έχει ήδη μια θητεία στο Δήμο Καλαμάτας. Τι πιστεύετε ότι άλλαξε προς το καλύτερο; Ποιον τομέα πιστεύετε ότι πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα εάν επανεκλεγεί;
Η θητεία του Θανάση Βασιλόπουλου στη θέση του δημάρχου Καλαμάτας μπορεί να χαρακτηριστεί από την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής σχέσης εμπιστοσύνης και απλότητας, την οποία ο ίδιος εμπέδωσε στους συμπολίτες, αλλά και τους συνεργάτες του.

Η Δημοτική Αρχή ήταν περισσότερο από ποτέ δίπλα στον πολίτη, άκουσε το πρόβλημά του και προσπάθησε να δώσει άμεσα λύση όπου μπορούσε.

Ωστόσο, υπάρχουν τομείς που μπορούν να βελτιωθούν, όπως είναι η έγκαιρη εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομών, η προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες θα προσφέρουν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, η δημιουργία ενός διαδημοτικού στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής του μεσσηνιακού πλούτου, συμπεριλαμβανομένων της γαστρονομίας, των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων του τόπου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και του μαθητικού τουρισμού, που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στον τόπο μας.

-Ποια εικόνα της Καλαμάτας αγαπάτε και ποια σας πληγώνει;
Αγαπώ κάθε φυσική γωνιά της πόλης που κρύβει μικρές ή μεγαλύτερες ομορφιές! Αγαπώ την εικόνα της Καλαμάτας όπου ο κάθε πολίτης χαίρεται και χαμογελά να ζει και να προοδεύει μαζί με τον τόπο του ως ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας. Αγαπώ την εικόνα της Καλαμάτας που δείχνει ανθρώπους να συνεργάζονται και επιχειρηματίες να προοδεύουν μέσα σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον αξιοκρατίας και διαφάνειας, άριστα συνυφασμένο με την ομορφιά και το φυσικό κάλλος που διαθέτει ο τόπος μας. Αγαπώ την εικόνα της Καλαμάτας που δονείται από το πλούσιο πολιτιστικό αποτύπωμα που διαθέτει, τις γεύσεις και τα αρώματά της.

Ωστόσο, πράγματι με πληγώνουν ορισμένα μικρά στιγμιότυπα στην εικόνα της πόλης μας, στα οποία ενδεχομένως αποτυπώνεται μία μίζερη μονοδιάστατη κριτική, ίσως και κάποιες ακόμα στιγμές στις οποίες ορισμένοι συμπολίτες μας, ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα, μονομαχούν ανελέητα για τα αυτονόητα και μάλιστα, δυστυχώς, πολλές φορές δίχως αποτέλεσμα.

-Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το Δήμο;
Στο Δήμο μας πρέπει να σχεδιάσουμε την πορεία προς τη νέα δεκαετία, λαμβάνοντας τολμηρές και κοστολογημένες αποφάσεις με προοπτική και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Οραματίζομαι την Καλαμάτα του 2030 σαν μία ισότιμη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου η αειφόρος ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία θα έχουν κεντρικό ρόλο, όπου η πρωτογενής παραγωγή αλλά και το τουριστικό περιεχόμενο στον τόπο μας θα διευρυνθούν σημαντικά, μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον για την τοπική επιχειρηματικότητα. Ένα περιβάλλον στο οποίο η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ακεραιότητα θα δημιουργούν μία ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων.

Οραματίζομαι ένα Δήμο Καλαμάτας στον οποίο θα έχουν αναπτυχθεί οι απαραίτητες εκείνες δομές που θα προσφέρουν φροντίδα σε όλα τα μέλη της κοινότητας που το έχουν ανάγκη (ΑμεΑ, άτομα με άνοια-αλτσχάιμερ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υπερήλικες κ.λπ.) και στον οποίο θα μπορούν όλα τα παιδιά μας, από το κέντρο της πόλης μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου μας, να έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ενισχύει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Οραματίζομαι ένα Δήμο Καλαμάτας όπου οι πολίτες με ενσυναίσθηση θα κοιτούν το διπλανό, θα νοιάζονται για το περιβάλλον, τη φύση και τα ζώα και θα κατανοούν την έννοια της διαφορετικότητας.

Οραματίζομαι ένα Δήμο Καλαμάτας στον οποίο όλοι οι κάτοικοι με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα χαίρονται να ζουν, θα μπορούν κάθε μέρα να χαμογελούν και θα νιώθουν ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη στους αιρετούς – δημοτικούς συμβούλους που θα επιλέξουν για να υλοποιήσουν το δύσκολο έργο που απαιτείται… μέχρι να αγγίξουμε το όραμά μας!
Α.Π.