Υψηλές κρατήσεις σε βραχυχρόνια μίσθωση τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

Υψηλές κρατήσεις σε βραχυχρόνια  μίσθωση τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το πανελλαδικό κτηματομεσιτικό δίκτυο E-Real Estates

Υψηλές κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πελοπόννησο και τον Οκτώβριο καταγράφει το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- Real Estates, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρός του Θεμιστοκλής Μπάκας στο iefimerida.gr.

Στα στοιχεία που έδωσε αναφέρονται και προορισμοί στη Μεσσηνία για τρεις διανυκτερεύσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του Οκτωβρίου.

Χαμηλές τιμές

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι διακοπές συνεχίζονται με υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες, έως και το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου.

Όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται ότι έχουν ήδη σχεδιάσει να «αποδράσουν» εντός του μήνα, με τη ζήτηση να αφορά κυρίως σε ακίνητα σε τουριστικούς προορισμούς που έχουν ζητούμενο μίσθωμα έως 100 ευρώ/διανυκτέρευση.

«Αν ο βασικός παράγοντας για τις διακοπές είναι το κόστος, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε προορισμό σε τιμές μειωμένες ακόμη και 60% σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες», δηλώνει στο o κ. Μπάκας, τονίζοντας ότι «τα ποσοστά προ-κρατήσεων, για το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου, στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου αγγίζουν το 88% και στα νησιά των Κυκλάδων το 97%.

Στη Μεσσηνία

Βάσει των στοιχείων που έδωσε, σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες στη Μεσσηνία, κατάλληλες για τετραμελή οικογένεια ή τετραμελή παρέα, για διαμονή μεταξύ 1-15 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί αυτές οι τιμές:

Στην Κορώνη για κατάλυμα 80 τ.μ. για τρεις διανυκτερεύσεις κόστος 118 ευρώ. Στη Στούπα για 35 τ.μ., επίσης για τρεις διανυκτερεύσεις, κόστος 125 ευρώ.  Στην Κυπαρισσία για κατάλυμα 50 τ.μ. κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 150 ευρώ, ενώ στην Καλαμάτα για 65 τ.μ. κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις 164 ευρώ.

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν οικοσυσκευές που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου. «Μπορεί για τους νεότερους ή και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυσκευών, αλλά όταν μια οικογένεια με δύο παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος δύο γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον. Αν έχει μικρά παιδιά, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα, αλλά είναι σαφώς περισσότερα», κατέληξε ο κ. Μπάκας.