3.042 φορές χρησιμοποιήθηκαν τα Seatrac στην Καλαμάτα

3.042 φορές χρησιμοποιήθηκαν  τα Seatrac στην Καλαμάτα

Για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Καλαμάτας προσέφερε προσβάσιμες υποδομές για ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να απολαμβάνουν όλοι τη θάλασσα.

Στο παραλιακό μέτωπο προστέθηκε ακόμα μία παραλία, αυτή της Μ. Μαντίνειας, στις υπάρχουσες θέσεις: παραλία Ανάστασης, Φιλοξενία και Κορδία. Μάλιστα, για πρώτη χρονιά παρέμεινε διαθέσιμη προσβάσιμη παραλία μέχρι αρχές Νοεμβρίου, στη θέση Κορδία, όπου έγιναν 1.021 χρήσεις!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στο Δήμο, οι συνολικές χρήσεις αυξήθηκαν σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 για πρώτη φορά οι χρήσεις των Seatrac στις παραλίες της Καλαμάτας ξεπέρασαν τις 3.000 και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 3.042, όταν το 2022 οι χρήσεις ήταν 2.702.

«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει γίνει προσβάσιμος τουριστικός προορισμός, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται από τα σχετικά στοιχεία», ανέφερε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα είναι μία πόλη φιλική και από τις πρωτοπόρες στην τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών ατόμων με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.