Αφιέρωμα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στον ιταλικό κινηματογράφο

Αφιέρωμα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στον ιταλικό κινηματογράφο

Στο 9ο αφιέρωμα cinema.it_2023 «Ο ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα», μια πρόταση του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, συμμετέχει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ.

Μετά δύο πολύ πετυχημένες προβολές, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ συνεχίζει με τις ταινίες του προγράμματος στο Doc Cafe, Κουτσομητοπούλου 6, πλ. Πλατείας Όθωνος. Ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ., δωρεάν, μόνο με ελληνικούς υπότιτλους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Δεκεμβρίου:

4/12 Δευτέρα – L’ombra Delgiono |Giuseppe Piccioni (122’), 2022
Επίκεντρο της ταινίας είναι μια ιστορία αγάπης με φόντο τη φασιστική Ιταλία και τους φυλετικούς νόμους.

8/12 Παρασκευή – Il Diritto alla Felicita |Claudio Rossi Massimi (81’), 2021
Μια σπαρακτική και γλυκιά ιστορία ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών γενιών, εθνικοτήτων και με διαφορετικές εμπειρίες. Ο Λίμπερο είναι πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Ο Εσιέν είναι ένας πιτσιρίκος μετανάστης, που ζει στην Ιταλία εδώ και κάποια χρόνια. Η φιλία τους βασίζεται στα βιβλία που δανείζεται ο Εσιέν από τον Λίμπερο και το δέσιμό τους εντείνεται παράλληλα με τις ιστορίες των βιβλίων. Ο Εσιέν γνωρίζει το δυτικό τρόπο ζωής μέσα από τα μυθιστορήματα και ο Λίμπερο προσπαθεί να του δείξει ένα δρόμο προς την προσωπική ελευθερία.

11/12 Δευτέρα – Settembre |Giulia Louise Steigerwalt (110’), 2022
Μια μέρα του Σεπτεμβρίου τρεις χαρακτήρες συνειδητοποιούν ότι οι ζωές τους δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν. Η ευτυχία είναι μια μακρινή ιδέα, αλλά όμως εφικτή. Μια ιστορία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βαθύτερη φύση μας, την αναζήτηση μιας πιο αυθεντικής επαφής ανάμεσα στους ανθρώπους.

15/12 Παρασκευή – AMORE POSTATOMICO |Vincenzo Caiazzo (107’), 2022
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Τίττι, που βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης, καθώς ένα προσωπικό της ερωτικό βίντεο διακινείται δημόσια στο διαδίκτυο. Η Τίττι είναι σχεδιάστρια βιβλίων κόμικ και εργάζεται για ένα γνωστό εκδοτικό οίκο της Νάπολι. Ζει με τη μητέρα της, η οποία από την πρώτη στιγμή της συμπαραστέκεται στην τραγωδία της και αντιμετωπίζει σθεναρά τις προσβολές που της έρχονται πια από όλα τα μέρη του κόσμου. Ξαφνικά, η ζωή της Τίττι διασταυρώνεται με εκείνη της Μιλέβα, ηρωίδας του κόμικ «AmorePostatomico», το οποίο σχεδιάζει η ίδια η Τίττι μαζί με το φίλο και συνεργάτη της, Λορίς.