Ανάληψη Μεσσήνης: Εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου

Ανάληψη Μεσσήνης: Εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης  γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση επέκτασης γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε την τροποποίηση ΑΕΠΟ του έργου «Λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) και δυναμικότητας 129 κλινών, ιδιοκτησίας “PROXTEA Α.Ε. Πρότυπες Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανάληψης Ανώνυμης Εταιρείας».

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα bizness.gr και το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παναγέα, βρίσκεται στη θέση Τραγάνα ή Βάλτος ή Γλώσσες, εκτός σχεδίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης.

H ενιαία έκταση στην οποία βρίσκεται το σύνολο των παραπάνω έργων και δραστηριοτήτων έχει επιφάνεια 19.440.01 m2, η οποία αποτελείται από ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο επιφάνειας 16.028.37 m2 ιδιοκτησίας PROXTEA A.E. στο οποίο έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί το ξενοδοχείο και από όμορο γήπεδο επιφάνειας 3.411.64 m2, σε τμήμα του οποίου λειτουργεί εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και προβλέπεται η επέκτασή του, καθώς και η είσοδος-έξοδος του ξενοδοχείου.

H επαύξηση της δυναμικότητας από 129 σε 150 κλίνες θα επιτευχθεί με εσωτερικές τροποποιήσεις του υφιστάμενου ξενοδοχείου, χωρίς επέκταση δόμησης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων.