Απόψε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας η ταινία «Οι μικρές κυρίες»

Απόψε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας η ταινία «Οι μικρές κυρίες»

«Οι μικρές κυρίες» από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβληθούν σήμερα.

Η ταινία αποτελεί μία συγκινητική αφήγηση που ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων νεαρών γυναικών, των αδελφών Μαρτς, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Μέσα από τα κάδρα του φιλμ, το οποίο και αποτελεί την έβδομη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Alcott, θα ξετυλιχθούν οι προσωπικές περιπέτειες των πρωταγωνιστριών. Παράλληλα, εξερευνώνται θεματικές όπως η αδελφική αγάπη, η φιλία και ο αγώνας για ανεξαρτησία και χειραφέτηση.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και σεναριογράφος Greta Gerwig, που φέτος έγινε γνωστή στα κινηματογραφικά (και όχι μόνο) πέρατα της οικουμένης μέσω της εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας της «Barbie» της, συνεργάζεται με ένα εκπληκτικό επιτελείο ηθοποιών (Meryl Streep, Emma Watson, Timothee Chalamet, Florence Pugh, Saoirse Ronan) αποδίδοντας με λεπτομέρεια την εποχή και το χαρακτήρα της κάθε αδερφής.

Η εξαιρετική φωτογραφία κατέχει μεγάλο ειδικό βάρος στην ταινία και «συνεργάζεται» άψογα με την απαράμιλλη δουλειά στο ενδυματολογικό κομμάτι.

Το φιλμ, μεταξύ πλήθους διεθνών βραβεύσεων και διακρίσεων, απέσπασε έξι πρωτοκλασάτες οσκαρικές υποψηφιότητες (ταινίας, σεναρίου, α ́ και β ́ γυναικείου ρόλου, μουσικής και κοστουμιών) κερδίζοντας το Όσκαρ για τα κοστούμια, πέντε υποψηφιότητες για βραβεία «BAFTA» και δύο για Χρυσές Σφαίρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ – LITTLE WOMEN

Drama, Romance | K-8 | 2020 | UK | 135΄

Σκηνοθεσία: Greta Gerwig

Παίζουν: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

21.30 | Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18