Χριστουγεννιάτικη γιορτή χειροτεχνών στην Καλαμάτα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή χειροτεχνών στην Καλαμάτα

Η κοινότητα χειροτεχνών της Art yet Fun ταξιδεύει στην Καλαμάτα και θα εκθέσει μοναδικές δημιουργίες στον πολυχώρο Α 49 (Αναγνωσταρά 49), για δύο ημέρες, 9 και 10 Δεκεμβρίου, από το πρωί στις 10.00 ως το βράδυ στις 9.00 με ελεύθερη είσοδο!

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες χειροτέχνες, από την Καλαμάτα αλλά και όλη την Πελοπόννησο, θα παρουσιάσουν έναν κόσμο όμορφο, βασισμένο στην τέχνη, το μεράκι και το ταλέντο. Η πολύ μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά χειροποίητων ειδών περιλαμβάνει: χριστουγεννιάτικα είδη, κοσμήματα, είδη δώρων, τσάντες, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, κεραμικά, ζωγραφικούς πίνακες, κούκλες, κατασκευές, φυσικά καλλυντικά, ευφάνταστα αξεσουάρ και πολλές φρέσκες ιδέες.

Στο Art Yet Fun Market, άλλωστε, οι χειροτέχνες δημιουργοί συνδέουν την τέχνη του χειροποίητου με τη γιορτή, το fun. Τα Μάρκετ της Art Yet Fun διαφέρουν όχι μόνο λόγω του εξαιρετικού επιπέδου συμμετοχών, αλλά και λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων που μετατρέπουν το Μάρκετ σε γιορτή! Έτσι, κατά τη διάρκεια των δύο ημερών θα διοργανωθούν δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια, σεμινάρια και άλλα.

Η είσοδος, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι ελεύθερη, ενώ παρακαλείται το κοινό να φέρει μαζί του μερικά τρόφιμα μακράς διαρκείας ή είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, για να τα συγκεντρώσουν και να τα δώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, «ώστε να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» όπως σημειώνεται σχετικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές συμμετοχών για όσο ακόμα υπάρχουν θέσεις διαθέσιμες, στο email: ArtYetFun@gmail.com.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/12
12.00 μ.
«Πολυμερικός πηλός και Χειροποίητο Κόσμημα, Παρουσίαση από το Pilofori», Κωνσταντίνος Καραλής, εμπνευστής του Pilofori

6.00 μ.μ. Αναδρομή στην Τέχνη του πλεξίματος -Παρουσίαση Στήσιμο Πλεκτής Τσάντας, Κατερίνα Γκόνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
11.00 π.μ. “Εφαρμογές και τεχνικές παλαίωσης με τα αυθεντικά χρώματα κιμωλίας CHALK PAINT ™ Annie Sloan”, Σεσίλ Μαρία Τόλια, εκπρόσωπος (stockist) των χρωμάτων και προϊόντων Annie Sloan στην Καλαμάτα

4.00 μ.μ. Ελάτε να δημιουργήσουμε με χαρά και φαντασία:  «Πλεκτά στολίδια για μικρούς και μεγάλους», Κατερίνα Γκόνη, δασκάλα πλεκτικής.