Δημιουργική ασάφεια… παράγει η απάντηση του ΥΠΑΑΤ

Δημιουργική ασάφεια…  παράγει η απάντηση του ΥΠΑΑΤ

Ερώτηση Γ. Λαμπρόπουλου για εργάτες γης

Ερώτηση κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί με την εξεύρεση ικανού αριθμού εργατών γης, μια και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από εργασίες στον πρωτογενή τομέα.

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μόνο σαφής δεν είναι, μια και οι διαμαρτυρίες των αγροτών – παραγωγών για τη μη επίλυση του προβλήματος συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση.

Ειδικότερα, σε απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων: “Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναζητεί, με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την εξεύρεση λύσης στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης και αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των αγροτών, ώστε να αποκτήσουν το αναγκαίο εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση, ήδη από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των αγροτών σε εποχικούς εργάτες γης.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη στήριξη των αγροτών και την εξεύρεση εργατικών χεριών. Είναι ένα σύνθετο θέμα το οποίο αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας”.