Δήμος Καλαμάτας: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2024

Δήμος Καλαμάτας: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2024

Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, παραμένει ένας νοικοκυρεμένος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς ακολουθεί μία σφικτή οικονομική πολιτική, αποφεύγοντας σπατάλες και άσκοπα έξοδα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Δήμος, για 17η συνεχόμενη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να διατηρεί σταθερά -δίχως αυξήσεις- τα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2024.

Επιπλέον, διατηρούνται οι απαλλαγές που ίσχυαν για τις Κοινότητες του Ταϋγέτου, καθώς και επιμέρους μειώσεις στην Κοινότητα Ασπροχώματος, αλλά και σε άλλες ειδικές κατηγορίες.

Επίσης, στα δημοτικά τέλη έχει ενσωματωθεί το σύνολο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί πως ο καθορισμός δημοτικών τελών 2024 ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, Βασίλης Τζαμουράνης και Βασίλης Κανάκης, άσκησαν έντονη κριτική στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εκτίναξη του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα με το ύψος των ανταποδοτικών τελών και, κατ’ επέκταση,  τους λογαριασμούς που στέλνονται στους πολίτες.

Από δε την πλειοψηφία, αναφέρθηκε ότι το χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί από την είσπραξη παλαιότερων οφειλών των δημοτών, μια πολιτική που, όπως φάνηκε, δεν καρποφόρησε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και με τη λήψη μέτρων η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς.
Α.Π.