Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Σε βαρύ κλίμα η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Σε βαρύ κλίμα η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με το θάνατο του Πέτρου Θέμελη να κάνει το κλίμα βαρύ και κανέναν από το Σώμα να μην έχει διάθεση να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και να έρθει σε αντιπαράθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τη συζήτηση των θεμάτων δεν έγινε καμία ερώτηση, παρά μόνο αναφορές στο έργο του σπουδαίου αρχαιολόγου.

Όπως ήταν λογικό, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, με το δήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο να χαρακτηρίζει τις μέρες μετά το θάνατο του καθηγητή δύσκολες για το Δήμο Μεσσήνης, επισημαίνοντας πως το κενό είναι αισθητό, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι ο Πέτρος Θέμελης ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, σχολίασε ότι θα ήταν ευχής έργο να τηρηθούν και να πραγματοποιηθούν όσα ο Πέτρος Θέμελης είχε ζητήσει, αλλά και σχεδιάσει. Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι επιβάλλεται να βρεθεί ένας νέος καθηγητής που θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του Πέτρου Θέμελη.

Με τη σειρά του ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος είπε στο Σώμα ότι η απώλεια είναι μεγάλη και «ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Στη συνέχεια και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο και μίλησαν για τον Πέτρο Θέμελη, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται και τα θέματα να υπερψηφίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.
Π.Μπ.