Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας: Συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας: Συμμετοχή στην πανελλαδική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Στην συγκέντρωση που είχε προετοιμάσει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ & ΕΤΜ στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου συμμετέσχε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας.

Σκοπός της συγκέντρωσης, όπως σημειώνεται, «ήταν η διαμαρτυρία σχετικά με την μη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν σε:

– νομοθετική κατοχύρωση ρύθμισης και απόδοσης της 13ης και 14ης σύνταξης

-άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-2016

-ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους

-σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή

-άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει εργαζομένους και συνταξιούχους

-άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία

-άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει εργαζομένους και συνταξιούχους. 

Διαμαρτυρηθήκαμε, επίσης, για την έκρυθμη κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Παλαιστίνη και ζητούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα άμαχου πληθυσμού και ιδίως μικρών παιδιών και να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος.

Εν συνεχεία, υπήρξαν συναντήσεις με τον υπουργό και υφυπουργό Εργασίας, όπου ο ίδιος ο υπουργός αναγνώρισε ότι σε ορισμένα ζητήματα από αυτά που τέθηκαν στη συζήτηση χρειάζεται να δοθούν λύσεις. Το υπουργείο ανέλαβε την υποχρέωση να μας δοθούν γραπτές απαντήσεις, σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών, πάνω στα θέματα που γραπτά τούς δώσαμε.

Επίσης, από τη μεριά μας έγινε ξεκάθαρο ότι δε θα σταματήσουμε ούτε μία στιγμή τις αγωνιστικές μας προσπάθειες για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας».

φωτογραφία αρχείου