Έντονα καιρικά φαινόμενα χθες σε περιοχές της Μεσσηνίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα  χθες σε περιοχές της Μεσσηνίας

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε χθες λίγο πριν από το μεσημέρι, συνοδεία ισχυρών ανέμων, στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Μαραθούπολη, Φιλιατρά, Κυπαρισσία). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν μικρή διάρκεια, ωστόσο η βροχή συνεχίστηκε και τις επόμενες ώρες. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, η έκταση των οποίων θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Στην Καλαμάτα είχαμε σύντομης διάρκειας καταιγίδα. Λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εκδηλώθηκαν πρόσκαιρα μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους σε διάφορα σημεία της πόλης και υπήρξε πτώση δέντρων (Μ. Μαντίνεια, κεντρικό πάρκινγκ Νέδοντα, δυτική παραλία), τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Επίσης στην Καλαμάτα δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους, καθώς αρκετοί από αυτούς μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από τα καιρικά φαινόμενα επλήγη των σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου.

Η δε Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποίησε έγκαιρα το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα σε ετοιμότητα και το μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.