Επίσημα επαναλειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Επίσημα επαναλειτουργία  του στρατοπέδου Καλαμάτας ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Κατάταξη 800 στρατευσίμων της ΣΤ΄/ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο Καλαμάτας

Έπειτα από πολλά ανοιγοκλεισίματα, ερωτήσεις στη Βουλή, διαμαρτυρίες και σχεδιασμούς για παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για κέντρο μεταναστών ή για πώληση της έκτασης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, άνοιξε χθες ξανά και επίσημα ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που είχε μπει σειρά και είχε πραγματοποιηθεί ορκωμοσία της ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ενώ ακολούθησε η κατάργηση του συγκεκριμένου στρατοπέδου ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων.

Από χθες, λοιπόν, και μέχρι την Πέμπτη 9 του μήνα την πύλη του στρατοπέδου θα περάσουν οι 800 στρατεύσιμοι της ΣΤ΄/ΕΣΣΟ, που θα ορκιστούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη σειρά θεωρείται από τις μικρότερες που μπαίνουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, μιας και η δυναμική του είναι για πάνω από 1.200 στρατευσίμους, κάτι που αναμένεται σε επόμενες ΕΣΣΟ.

Θ. Βασιλόπουλος: «Σημαντικά τα συνοδά οφέλη για την πόλη»
Με αφορμή την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την υποδοχή των πρώτων φαντάρων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας. Το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και το Ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννιτσά” ενισχύεται και πάλι με νεοσυλλέκτους, αλλά και μόνιμους αξιωματικούς, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την Ιστορία του στη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας μας.

Σημαντικά είναι και τα συνοδά οφέλη για την πόλη μας και την τοπική οικονομία. Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους εκατοντάδες νέους απ’ όλη τη χώρα, και τους ευχόμαστε καλή θητεία».
Π.Μπ.