Επιτροπή περιοχής Πελοποννήσου ΚΚΕ για τα εγκαίνια στην Παλαιόχουνη

Επιτροπή περιοχής Πελοποννήσου ΚΚΕ για τα εγκαίνια στην Παλαιόχουνη

«Είναι όλοι τους συνένοχοι στο έγκλημα»

Για τα χθεσινά εγκαίνια της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, παρουσία του πρωθυπουργού, παρεμβαίνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

«Πανηγυρίζουν κυβέρνηση και επιχειρηματίες, που με τη σφραγίδα και την παρουσία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται το έγκλημα της παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, με σοβαρές συνέπειες στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων, στην υγεία και στο περιβάλλον» παρατηρείται σε σχετική ανακοίνωση, για να συμπληρωθεί: «Είναι γνωστό ότι ήδη Δημοτικές Αρχές, όπως της Κορίνθου και της Οιχαλίας, ακόμα και πριν από τις εκλογές, αύξησαν ως πρώτη δόση υπέρογκα τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα, ενώ άλλοι μετά τις τοπικές εκλογές, όπως η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, άρχισαν να ψελλίζουν για το υπέρογκο κόστος με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ.

Είναι όλοι τους συνένοχοι στο έγκλημα!

Το έργο αυτό δεν είναι καινούργιο για να πέφτουν δήθεν από τα σύννεφα κάποιοι. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, δώδεκα χρόνια τώρα, με τη στήριξη ανεξαιρέτως όλων των κυβερνήσεων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ όσο συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ. Πρωτεργάτες ήταν οι Περιφερειακές Αρχές και η νυν και η προηγούμενη. Το έργο αυτό στήριζαν ή ανέχτηκαν όλες οι Δημοτικές Αρχές. Γι’ αυτό δεν πιάνουν τα “κλαψουρίσματα” τώρα που αποκαλύπτονται οι συνέπειες.

Μόνο το ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μαζί με τους κατοίκους, πρώτα και κύρια των περιοχών που θίγονται πιο πολύ, αντιπάλεψαν αυτές τις επιλογές. Σε αντιπαράθεση με τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ που το μόνο που εγγυάται είναι σταθερή κερδοφορία με κρατικό χρήμα στους επιχειρηματίες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρόβαλλαν τη μόνη φιλολαϊκή διαχείριση: να γίνεται από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, με πολιτικές πρόληψης της παραγωγής απορριμμάτων, ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση. Με χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου αντιπαλέψει την επιλογή αύξησης των δημοτικών τελών που θα επιχειρήσουν όλες οι Δημοτικές Αρχές το επόμενο διάστημα.

Δε γίνεται για μια ακόμα φορά το κόστος για τις μπίζνες των μεγαλοεπιχειρηματιών να πέσει στα λαϊκά στρώματα, που ήδη στενάζουν από την ακρίβεια, την ανεργία, τη φοροληστεία, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις.

Τα εργατικά σωματεία, οι επαγγελματικοί, εμπορικοί και επιστημονικοί σύλλογοι να αντιδράσουν ενάντια στη νέα αύξηση της φορολογίας μέσω των δημοτικών τελών».