Γ. Λαμπρόπουλος: «Βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση» για το Στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Γ. Λαμπρόπουλος: «Βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση» για  το Στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Λόγο για «βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση» κάνει σε παρέμβασή του ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία στο Στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Όπως αναφέρει: «Μετά έξι χρόνια, το Στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα ξαναλειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων. Η Μεσσηνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και αδιαμφισβήτητα.

Το Στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι μακράν το καλύτερο στην Ελλάδα για διαβίωση και εκπαίδευση των στρατιωτών, καθώς είναι καινούργιο, έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και στους άλλους νομούς της Πελοποννήσου, απ’ όπου κυρίως θα δέχεται νεοσύλλεκτους.

Η απόφαση για κλείσιμο το 2018, ήταν από κάθε άποψη λανθασμένη, αφού επιβάρυνε οικονομικά το Επιτελείο και επιχειρησιακά τις Μονάδες στην παραμεθόριο, που ο κύριος σκοπός τους είναι η μαχητική ικανότητα και όχι η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων.

Από τότε, με επιχειρήματα αντέδρασα και τελικά δικαιώθηκα. Πολλοί αερολογούσαν για το πώς θα το μοιράσουν και ως τι θα το χρησιμοποιήσουν. Επέμεινα, έπεισα και κερδίσαμε. 

Σε έξι σειρές ετησίως που κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι, θα έρθουν στην Καλαμάτα περίπου 5.000 και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός φίλων και συγγενών, που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια θα παραστούν στην ορκωμοσία τους. Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση».