Γέμισε… πρέσβεις το Δημαρχείο Καλαμάτας

Γέμισε… πρέσβεις το Δημαρχείο Καλαμάτας

Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος από εννέα πρέσβεις χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

Ειδικότερα, το Δημαρχείο της πόλης επισκέφτηκαν οι πρέσβεις της Πορτογαλίας H.E. Mrs. Helena Paiva, της Δημοκρατίας του Παναμά H.E. Mrs. Julie Lymberopulos, της Αλβανίας H.E. Mrs. Luela Hajdaraga, της Κούβας H.E. Mr. Aramis Fuente Hernαndez, της Σλοβακίας H.E. Mrs. Marcela Hanusova, της Σλοβενίας H.E. Mrs. Tamara Weingerl Pozar, Αυστρίας H.E. Mrs. Gerda Vogl, Μεξικού H.E. Mr. Alejandro Garcia Moreno Elizondo και Νότιας Αφρικής H.E. Mrs. Lindiwe Gail Msengana – Ndlela.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε την Καλαμάτα και τις προοπτικές της, τονίζοντας ότι η πόλη μετεξελίσσεται διαρκώς και προσδοκά να γίνει περισσότερο ψηφιακή και πράσινη, μέσα και από τη συμμετοχή της στο Δίκτυο των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030.

Η συνάντηση με το δήμαρχο εντασσόταν στο πλαίσιο επίσκεψης των πρέσβεων στη Μεσσηνία, όπου και είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, να ενημερωθούν για το ελαιόλαδο, να θαυμάσουν από κοντά τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Καρέλια”, καθώς και να έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.