ΓΣ Ακρίτας 2016: Ο Πέτρος Μπουρίκας 39ος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

ΓΣ Ακρίτας 2016: Ο Πέτρος Μπουρίκας 39ος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο Μπουλλάρι στο Βαλκανικό ανωμάλου δρόμου

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές του ΓΣ Ακρίτας 2016 στις πρόσφατες αγωνιστικές τους προσπάθειες. Ο Πέτρος Μπουρίκας ήταν 39ος στον Μαραθώνιο Αθηνών ανάμεσα από 17.000 δρομείς και ο Αντριάν Μπουλλάρι ήταν 18ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου διεξήχθη ο μεγαλοπρεπής 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών με τεράστια επιτυχία. Ο αθλητής του Ακρίτα, Πέτρος Μπουρίκας, έκανε ένα υπέροχο αγώνα και έλαβε την 24η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την 39η θέση συνολικά ανάμεσα σε χιλιάδες δρομείς απ΄όλο τον κόσμο. Ο χρόνος που κάλυψε τη διαδρομή των 42,195 χλμ. ήταν 2 ώρες 42 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα!

Όσο για το Βαλκανικό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, έγινε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στην Βουλγαρία στην πόλη Πίρντοπ και η Ελληνική αποστολή του ΣΕΓΑΣ αποτελείται από 9 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους ο αθλητής του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Αντριάν Μπουλλάρι, ο οποίος είχε μια εξαιρετική παρουσία μιας και κατέλαβε την 18η θέση στον αγώνα των 6χλμ. της ηλικιακής κατηγορίας Κ20, με χρόνο 19 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

«Ήταν η πρώτη του εμφάνιση με τα εθνικά χρώματα και ο αγώνας του, μας δίνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο σύλλογός μας έχει αποφασίσει να επενδύσει στα αγωνίσματα των αποστάσεων και όπως φαίνεται η συστηματική δουλειά που γίνεται – με την καθοδήγηση της προπονητική ομάδα του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ – φέρνει αποτελέσματα ολοένα και καλύτερα.

Ο στίβος της Καλαμάτας έχει ανέβει επίπεδο και πλέον στοχεύει να αναδείξει αθλητές και αθλήτριες που θα πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγχαρητήρια στους 2 αθλητές μας, τους ευχόμαστε με υγεία να πετύχουν ακόμη καλύτερα ρεκόρ!» σημειώνουν οι άνθρωποι του Ακρίτα Καλαμάτας.