Η εορτή του Αγίου Φιλίππου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η εορτή του Αγίου Φιλίππου  στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος «Φλαρίου», στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, συμπαρισταμένων εντός του Ιερού Βήματος, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Το θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο άγων τα ονομαστήριά του πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και β’ γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου και πλήθος κληρικών από τη Μεσσηνία και άλλες Μητροπόλεις.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας έλαβε το λόγο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και αναφέρθηκε στα μηνύματα της ημέρας και ιδίως στη σχέση που θα πρέπει να έχει το έργο μας με αυτό που θέλει από εμάς ο Χριστός. Τόνισε δε, πως θα πρέπει να είναι η ζωή μας μια ζωή με γνώμονα τη διδασκαλία του Χριστού και όχι τα κοσμικά κριτήρια.

Επίσης, ευχαρίστησε τόσο τον προεστώτα της Ευχαριστιακής Συνάξεως επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και τους δυο παριστάμενους μητροπολίτες  για την παρουσία τους στην πόλη της Καλαμάτας κατά το εόρτιο διήμερο και ευχήθηκε τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήριά του πρωτοσύγκελλο.