Καλαμάτα: Αλλάζει… πρόσωπο ο πεζόδρομος της Αριστομένους

Καλαμάτα: Αλλάζει… πρόσωπο ο πεζόδρομος της Αριστομένους

Ο πεζόδρομος της Αριστομένους, από την περίοδο σχεδόν που ολοκληρώθηκε, αποτελεί πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, στο διατηρητέο «Αλιφέρη» εκτελούνται ήδη εργασίες για την κατασκευή εμπορικού καταστήματος.

Εξελίξεις υπήρξαν, όμως, για ακόμα ένα ιστορικό κτήριο της οδού Αριστομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κτήριο βγαίνει το επόμενο διάστημα σε δημοπρασία, αρκετά χαμηλότερη από την πρώτη τιμή εκκίνησης, ενώ έχουν δείξει ενδιαφέρον ο πολυεθνικός κολοσσός Inditex και δύο ακόμα εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος, εκ των οποίων η μία ενδιαφέρεται για τη δημιουργία πολυκαταστήματος και η άλλη για ξενοδοχείο.

Να σημειώσουμε ότι η Inditex είναι ένας όμιλος που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας σε παγκόσμια κλίμακα, με 6.104 καταστήματα σε 86 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Όλα τα καταστήματα Zara υπάγονται στον όμιλο αυτόν, μαζί με όλα τα καταστήματα Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Uterque.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι πολυεθνικές αλυσίδες και στην Καλαμάτα είναι αποδεδειγμένα οι μόνες που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς συρρικνώνονται.

Η τοπική κοινωνία, παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να γίνει ο κάδος σκουπιδιών των ομίλων υπερπαραγωγής αμφιβόλου ποιότητας και διαδικασιών παραγωγής «επώνυμων» προϊόντων.

Η τοπική οικονομία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Οι πρώτες ειδήσεις, όμως, για το νέο έτος και επί του συγκεκριμένου θέματος, δεν είναι καθόλου ευοίωνες.
Α.Π.